Колко често трябва да се разхождате с детето си Препоръчително е

...
Колко често трябва да се разхождате с детето си
Препоръчително е
Коментари Харесай

7 популярни въпроса за разходките

Колко постоянно би трябвало да се разхождате с детето си

Препоръчително е да се разхождате всеки ден с детето. Разходката е освен порция чист въздух, само че и физическа интензивност за детето. Центърът за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати предлага децата в предучилищна възраст да се движат пламенно най-малко 60 минути всеки ден.
А в училищна възраст е добре да имат повече от 60 минути дневна физическа интензивност.
Изключително мъчно е да извършите това вкъщи. Следователно разходките са превъзходен метод за попречване на затлъстяване и диабет. 
Що се отнася до това, какъв брой време е добре да са навън, норма няма. Основното е да се е усещат  комфортно, съветва педиатърът Екатерина Потеряева и дава отговор на още постоянно задавани въпроси.

Какви са изгодите от ходенето

Движението е доста значимо за тялото. Децата, които водят затънал метод на живот, са изложени на по-голям риск от нарушавания в метаболизма на глюкозата. Проучване на 222 деца с наднормено тегло или затлъстяване откри, че 40 минути физическа интензивност понижават тежестта и инсулиновата устойчивост.
Дългите разходки са потвърдена профилактика и контрола на късогледството.
Проучванията демонстрират, че 29,1% от младите китайци (6-7 години), които живеят в Сингапур, страдат от късогледство. Само 3,3% връстниците им, живеещи в Сидни, са изправени пред сходен проблем. Китайските деца, живеещи в Сидни, прекарват 13,8 часа навън седмично спрямо 3,1 часа за тези в Сингапур.

В какво време не си коства да се разхождате

По този въпрос би трябвало да се ръководите от здравия разсъдък. Както прекомерно горещото, по този начин и прекомерно студеното време крие опасности. 
Твърде студеното време крие риск от измръзване и хипотермия. По принцип измръзване на откритите сектори от кожата може да се получи при всяка температура под 0°C. В студа дребните капки вода по тялото се втвърдяват и образуват ледени кристали, които могат да наранят нежната бебешка кожа.
Няма точни числа при каква температура се усилва рискът от измръзване. Тъй като зависи освен от външната температура, само че и от силата напразно. При температура от -25°C и без вятър можете да извършите къса разходка. Но при мощен вятър и температура даже -10 ° C тънката кожа на хлапето може да измръзне.

Организмът на детето не е в положение бързо да контролира температурата посредством изпотяване по време на жегите и бързо прегрява. Ето за какво през горещите дни си коства да се разхождате с детето заран или вечер, когато температурата на открито не надвишава 35 ° C.
Освен това в парещ ден не е изключено кожата да изгори, което усилва риска от рак на кожата. Дори и да употребявате слънцезащитен крем, би трябвало да запомните, че той не избавя от топлинен удар. 
Освен измръзване, излагането на леден въздух може да докара и до леден паникулит – удебеляване и зачервяване на кожата на мястото на излагане.

Какво ще стане, в случай че не излизате всеки ден

В това няма нищо рисково. 
Препоръчително е да се разхождате, когато и за вас, и за детето е комфорртно. През останалото време може да поддържате физическата му интензивност вкъщи.

Продължава на страницата на Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР