Колко често миете косата си? Ако тя е мазна, можем да

...
Колко често миете косата си?
Ако тя е мазна, можем да
Коментари Харесай

Мазна коса? Изпробвайте този режим в четири стъпки

Колко постоянно миете косата си?

Ако тя е мазна, можем да предположим, че в случай че не всеки ден, то най-малко през ден се постанова да минавате през целия шампоан-балсам-продукт без измиване-сешоар цикъл . За голямо страдание обаче, това е един от най-големите проблеми на омазняващия се скалп – колкото повече миете косата си, толкоз повече се омазнява тя. Когато при къпане премахвате естественото омазняване от корените, скалпът се пробва да компенсира, произвеждайки още повече омазняване и унищожава целия ви труд.

Колкото и обекуражаващо да звучат горните редове, има метод да „ упражнявате “ косата си да не се омазнява толкоз доста. Как? Като просто отложите миенето ѝ във времето. Първите седмици новият режим ще ви се стори много сложен, защото самото омазняване няма да си отиде незабавно, само че с времето ще видите резултатите с очите си.

Ден първи: Измиване

За да започнете начисто, безусловно, първият ден измийте косата си с лек шампоан, подобаващ за потребностите ѝ. Коафьорите поучават да избирате такива с транспарантна формула, а не млечна, защото те не утежняват толкоз косъма и се отмиват по-лесно, с цел да сте сигурни, че в корените ви не е останала и капка артикул. Можете даже да изпробвате техниката, която набира огромна известност, а точно еликсир преди шампоана, като шампоанът ще в профил и непотребния еликсир от краищата ви.

 Capture2 Jojo

Ден втори: Сух шампоан

Преборете се с желанието да влезете под душа незабавно откакто сте си отворили очите. Ако корените ви са прекомерно мазни, използвайте малко изсъхнал шампоан, който по едно и също време ще се оправи с казуса и ще придаде повече размер и текстура на косата. Ако обаче косата ви е прекомерно мазна, има един трик, който фризьорите постоянно употребяват – те поставят изсъхнал шампоан незабавно след изсушаване. Така да вземем за пример, когато сте изправили косата си със сешоар и незабавно я напръскате с продукта в корените, той ще стартира да работи незабавно откакто скалпът ви стартира да се омазнява. На идващия ден, в случай че имате потребност, можете още веднъж да напръскате.

Ден трети: Ластик, кок и конска опашка

С други думи това е денят, в който не би трябвало да ви пука по какъв начин наподобява косата ви. Тя сигурно ще ви се коства доста мръсна, само че точно по тази причина са измислени небрежните прически, при които даже е целесъобразно косата да не е съвършено чиста. Много е значимо и косата ви да е прибрана обратно, с цел да не можете да прокарвате пръсти през нея и да я омазнявате в допълнение.

Ден четвърти: Изплакване с ябълков оцет

Дойде денят на измиването! След като намокрите косата си с хладка вода и преди да пристъпите към елементарното миене, първо я изплакнете с малко ябълков оцет. Нанасете в корените, масажирайте с пръсти и по-късно отмийте. По този метод ще възстановите pH салдото в косата си и ще предотвратите натрупването на нечистотия, като в това време не премахвате напълно естественото омазняване на корените. След това продължете измиването както сте привикнали.

За да подейства този 4-дневен проект би трябвало да знаете две основни неща: първото – пипайте косата си допустимо минимум и второ – в никакъв случай не прекалявайте със стайлинг продуктите и ги дръжте изключително надалеч от корените си!

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР