Колко бихте платили за 200-годишна носна кърпичка втора ръка? Какво

...
Колко бихте платили за 200-годишна носна кърпичка втора ръка? Какво
Коментари Харесай

200 години след смъртта на Наполеон негови вещи отиват на търг

Колко бихте платили за 200-годишна носна кърпичка втора употреба? Какво ще кажете за памучена забрадка с кръв, употребена при аутопсия? Или някакъв кичур коса?
Такива удоволствия ще се оферират в сряда в аукционната къща Osenat във Фонтенбло покрай Париж, с цел да се отбележат 200-годишнината от гибелта на Наполеон Бонапарт, заяви БГНЕС.
 Продават писмо на Наполеон от 1816 година Продават писмо на Наполеон от 1816 година
Уникално писмо на френския император Наполеон Бонапарт, което владетелят е написал на британски, до момента в който се е опитвал да научи езика по...
„ Тези бяха дадени на татко ми от военачалник дьо Монтолон при завръщането му от Света Елена “, гласи клетвено изказване, съпътстваща предметите, подписано от „ втория херцог на Басоно “.
Наполеон е заточен на Света Елена през 1815 година след провалянето си от британците в борбата при Ватерло. Умира там шест години по-късно.
Предметите включват " дребна бяла копринена торбичка, съдържаща косата на император Н.П. Наполеон I ", както и неговата персонализирана кърпичка и забрадка, употребена при аутопсията му.
Монтолон е един от последните спътници на някогашния император на острова и оказва помощ при аутопсията на Наполеон на 6 май 1821 година, ден след гибелта му.
 Продадоха на търг цифрова творба за 70 милиона $ Продадоха на търг цифрова творба за 70 милиона $
От аукционната къща Christie’s обявиха, че са продали за първи път на търг цифрово произведение на изкуството - колаж от художн...
Osenat, известна с продажбата на предмети от монархическото и, има в продажба някои по-малко неприятни предмети, в това число подготвителни скици на Жак-Луи Давид, който е направил известната картина за коронацията на Наполеон от папа Пий VII.
Най-забележителното парче е дървена шейна, боядисана в зелено и златно, която е принадлежала на императрица Жозефина, украсена със скулптура на богиня и златен орел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР