Колко багаж се побира в колата? Експертите на ADAC са измерили

...
Колко багаж се побира в колата?
Експертите на ADAC са измерили
Коментари Харесай

Багажникът на купената кола често е по-малък от очакваното!

Колко багаж се побира в колата? Експертите на ADAC са измерили тъкмо това и са разкрили изненадващи неща. Изводът - "Много марки обилно закръглят багажния обем ", споделят от автомобилния клуб - “Особено забележими са разликите между нашето премерване и информацията на производителите на скъпи модели. ”

325 литра е най-голямата измерена разлика между информацията на производител и показанията на ADAC – при VW Sharan (производителят - 955 литра, ADAC - 630 литра). Повече от 240 литра разлика се откриват при Volvo XC90 (производителят - 721 литра, ADAC - 475 литра).

При моделите от по-евтиния сегмент разликите са много дребни, да вземем за пример при Dacia Duster (производител: 413 литра, ADAC: 410 литра).

При колите хечбек или ночбек разликите са по-малки, в сравнение с при SUV и вановете. Отделни транспортни средства като Toyota Aygo AB1 даже имат по-голям багажник от посочения от производителя.

Понякога огромните разлики между информацията и измерванията на производителя се дължат на обстоятелството, че методите за премерване не са регулирани по обвързващ метод за производителя. Например някои производители добавят вдлъбнатината за аварийното колело към обема на багажника. Поради това изявленията на производителите са само малко сравними между тях.

При измерването на ADAC багажникът е натоварен с блокове от пяна до долния ръб на задното стъкло или ролетната щора. В допълнение, изменчиво регулируемите компоненти като плъзгаща се скамейка на задната седалка се слагат в еднакво положение. Тази процедура дава възможност за сравняване на размерите на багажниците посред им.

ADAC поучава потребителите да разглеждат информацията за производителя единствено като ориентировъчно управление и постоянно да изпробват дали значими по-големи предмети, като детска количка, се побират в багажника, преди да купят колата.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР