Колите са коли и не е редно да очакваме твърде

...
Колите са коли и не е редно да очакваме твърде
Коментари Харесай

Citroen C3 Aircross - френски шик, който никога не омръзва

Колите са коли и не е редно да чакаме прекалено много от тях. Особено що се касае до моделите от наличните сегменти. Свикнали сме да гледаме на тях като на нещо, което да ни прави работа, да наподобява обичайно и с разноските по поддръжката си да не ни кара да се редим на опашка за бързи заеми.

Добрата вест е, че има коли от тази категория, които съумяват да бъдат освен това от това, без да имат непотребни искания. Фейслифтът на Citroen C3 Aircross e eдин от тях.

Освежената версия, която излезе на пазара напълно скоро, прави усещане, даже когато е добродушно паркирана на паркинга. В типичния си леко смахнат жанр, Citroen са съумели с няколко дизайнерски решения да създадат по този начин, че C3 Aircross да изпъкне измежду множеството.
 Снимка 560765

ЛЕКО НЕТИПИЧЕН

Казваме това с ангажимента, че C3 Aircross не е коренен автомобил, за който нормално се твърди, че " наподобява на първообраз ". В никакъв случай. Той просто е пресен и леко нехарактерен.
СУХАТА ИНФОРМАЦИЯ Модификация: BlueHDI 12- S&S Работен размер: 1499 куб. см. Мощност: 120 к.с. Въртящ миг: 300 Нм Ускорение: 10 сек. до 100 км/ч Максимална скорост: 189 км/ч Среден разход (WLTP): 5.0 л/100 км Трансмисия: 6-степенна автоматична Базова цена: 38 515 лева.
Фаровете му са качени високо, като дневните LED светлини са доста тесни и продълговати, а под тях са ситуирани главните осветителни тела. Между тях пък е ситуирана гигантска радиаторна решетка, разграничена по хоризонтала на три сегмента, като всичко в композиция кара предницата на C3 Aircross да наподобява на паяк с необятно отворена хищническа уста.

На целия този декор задната част наподобява доста по-скромно, само че все пак добавя външния дизайн.

Цялостното ни усещане е, че с този фейслифт, Citroen са съумели доста да освежат C3 Aircross и съвсем да ни заблудят, че гледаме напълно нова версия на модела, който се цели в млада публика с деен метод на живот.

Същата публика би оценила и закрепените рейки на покрива, които разрешават бързо и елементарно монтиране на багажници за ски, колела, кутии за спомагателен багаж и каквото друго предлага пазарът за аксесоари.
 Снимка 560764

В интериорно отношение имаме по-скоро типичен интериор с съвременни и типични за Citroen препратки, като да вземем за пример предните седалки, чиято долна част е квадратна.

Те не обезпечават толкоз странична опора, колкото би ни се желало, само че пък улесняват влизането и излизането и са много удобни.

Тапицерията им е доста приятна и в множеството случаи е изпълнена от кожа и текстил, като двата материала са комбинирани по необикновен и забавен метод. Малко френски изискан в никакъв случай не е непотребен.
 Снимка 560770

Интересни дизайнерски линии, без нищо налудничаво, има и по таблото, като да вземем за пример елипсовидните въздуховоди на климатичната система.

Много приятна за прилагане е мултимедийната система, която има много подсъзнателен и елементарен за приучване интерфейс. Същата разполага и с Apple CarPlay и Android Auto съгласуваност, което ни разрешава да използваме огромна част от функционалностите на телефона си през екрана на колата.

Можем да си пуснем обичаните части от Spotify или да използваме Waze, с цел да следим къде по пътя ни има тапи или камери за следене на скоростта.
 Снимка 560768

ДЕТЕ НА ГРАДА

Автомобилът, с който разполагахме, беше оборудван с 1.5-литров турбодизелов мотор с мощ 120 к.с. и 300 Нм. Карахме го единствено в градски условия, където C3 Aircross се усеща ужасно.

Тягата е задоволителна, вътре е безшумно, а и успяхме да осъществяваме разход от 7.5 л/100 км, което е сносно за автомобил в софийския трафик.

Времето за ускоряване от 0 до 100 км/ч е 10 секунди, което не е изключително впечатляващо, само че пък C3 Aircross не е автомобил, който ни предизвика да караме бързо, по този начин или другояче.
 Снимка 560762

Може да: бъде различен Не може да: се състезава Липсва му: без значение окачване отзад
В нашия случай моторът беше смесен с 6-степенна автоматизирана скоростна кутия, която е добра, само че при опити за по-динамично шофиране се усеща леко закъснение при промяната на предавките.

Като минус отчитаме и индикацията на съответния режим на скоростната кутия. Тя е ситуирана във тип на дребна диаграма ниско долу на централната подпора, която в някои случаи я прави сложна за виждане. Бихме предпочели да е някъде до самия лост.

Задвижване на четирите колела не се предлага, макар SUV образа на модела, само че за сметка на това има опция за избор сред няколко режима на работа, които по електронен път приспособяват работата на мотора и скоростната кутия, с цел да усъвършенстват сцеплението.
 Снимка 560767

Citroen C3 Aircross е стилен автомобил, само че в него има място и за по-големи хора. Багажникът е с ниско дъно, което усилва товарното пространство и го прави задоволителен за удобни пътувания на тричленно семейство или неколкодневни пътувания на група другари.

Това е изцяло разбираемо, тъй като това е автомобил със жанр, имащ за цел да бъде мултифункционално средство за напредване с приоритет, падащ върху градските улици. И в това е страховит. Големите стъкла, компактните размери, камерата и паркинг асистента трансформират в обикновена задача наместването във всяко мъничко пространство.

Елементарно е човек да хареса Citroen C3 Aircross, тъй като е моден, пресен и някак по-различен от останалите коли, които виждаме светофара. Той няма да ни разочарова, просто тъй като не е от колите, от които човек чака повече, в сравнение с могат да му дадат. Той е тъкмо това, което ни е харесало на фотосите. Шик и градска деловитост, които в никакъв случай не омръзват.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР