Колите на Google Street View отново ще преминат по пътищата

...
Колите на Google Street View отново ще преминат по пътищата
Коментари Харесай

Колите на Google Street View отново ще преминат по пътищата на България тази пролет

Колите на Гугъл Street View още веднъж ще преминат по пътищата на България тази пролет. През идващите месеци те ще посетят доста градове в цялата, измежду които Смолян, Златоград, Исперих, Кърджали и Перник. Целта с изключение на да се актуализират изображенията на градовете и пътищата е и да се обезпечи по-добра навигация и насочване на потребителите, както и да се покажат нови направления, забележителности и инфраструктура в приложението Гугъл Maps.

Благодарение на Гугъл Street View, потребителите имат опция да прегледат множеството български градове, само че инфраструктурата освен в обитаемоте места, само че и сред тях се трансформира и развива, по тази причина Гугъл цели изображенията да се актуализират постоянно. Новите изображения ще оказват помощ на потребителите да се ориентират още по-добре при обмисляне на своите пътувания. Street View демонстрира 360-градусови изображения освен на улици, само че и на естествени, културни и исторически забележителности, както и пешеходни направления и е скъп инструмент както за туризма и образованието, по този начин и за бизнеса. 
За първи път колите снимаха българските градове през 2012 година и оттогава насам постоянно обновяват фрагментите. Снимки от предходните заснемания също за налични за потребителите, които демонстрират интерес да прегледат развиването на инфраструктурата. Street View е известна функционалност в Гугъл Maps с над 220 милиарда изображения от целия свят, с помощта на които разглеждането на далечни дестинации и международни забележителности е постижимо единствено с няколко клика.
Гугъл слага акцент върху отбраната на поверителността. Преди издание на събраните изображения, те се обработват със специфична технология, която замъглява лицата на хората и регистрационните табели на колите, тъй че да не могат да бъдат разпознати. Street View предлага спомагателна функционалност за замъгляване на изображения (на лица, коли, къщи и т.н.), която може да бъде декларирана посредством натискане на бутона " Съобщете за проблем " в долния десен ъгъл на всяко изображение.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР