Количество от 161 кг кокаин залови гръцката полиция в Солун.

...
Количество от 161 кг кокаин залови гръцката полиция в Солун.
Коментари Харесай

161 кг кокаин откри гръцката полиция в контейнери с банани в Солун

Количество от 161 кг кокаин залови гръцката полиция в Солун. Кокаинът е бил укрит в контейнери с банани, пристигнали от Латинска Америка, оповестяват гръцките медии, базирайки се на известие на полицията.

Внушителното количество кокаин е било намерено през вчерашния ден в два контейнера на пристанището в Солуна, съобщи АНА-МПА. Контейнерите са пристигнали преди 10 дни от Еквадор, считат от полицията.

 

 Снимка: БГНЕС/EPA/AHMED JALLANZO

Стойността на кокаина се прави оценка на 18 млн. евро.

10 души в Гърция и четири в Република Северна Македония бяха задържани при започване на май. Сред тях е бил и 68-годишен доктор. За незаконната група се счита, че е биларазследвана за контрабанта на горива и цигари. По това време бяха иззети над 104 кг кокаин, укрити от групата отново в контейнери с банани.

Двата контейнера, иззети през вчерашния ден, са били изпратени от същата компания в Еквадор и са имали същия адресат, основан в Скопие, заради което съгласно гръцките управляващи пратката води до същата незаконна група.

Откритото количество кокаин е едно от най-големите на гръцка територия.

Нов способ за укриване на кокаина са употребявали членовете на незаконната група – в специфични тайници в контейнерите.

Според полицейски източници огромните количества иззет кокаин приказват, че разрушената при започване на май група е заемала централно място в противозаконния трафик на опиати в Европа.

Етикети: 161 кгбананикокаинконтейнери
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР