Колективният Запад, воден от Съединените щати, обяви война на Русия

...
Колективният Запад, воден от Съединените щати, обяви война на Русия
Коментари Харесай

Лавров: Колективният Запад, начело със САЩ, отдавна е обявил война на Русия

Колективният Запад, воден от Съединените щати, разгласи война на Русия много от дълго време, по-специално след преврата в Украйна през 2014 година Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за предаването „ Голямата игра ", фрагмент от което беше показан в сряда, оповестяват съветски медии.

" Колективният Запад, воден от нуклеарна мощ - Съединени американски щати, води война с нас. Тази война ни беше оповестена от дълго време - след държавния прелом в Украйна, проведен от Съединени американски щати и на процедура подкрепени от Европейския съюз и след споразуменията от Минск, както в този момент дефинитивно се оказа, никой нямаше да ги съблюдава, някогашната канцлерка на Германия Ангела Меркел още веднъж удостовери това ", добави още Лавров.

В изявление, оповестено на 7 декември за немския вестник Zeit, Меркел назова сключването на споразуменията от Минск през 2014 година " опит да се даде време на Украйна да стане по-силна ". Според нея „ на всички е било ясно ", че спорът е замразен и казусът не е решен, „ само че точно това даде на Украйна скъпо време ". Тя изрази подозрение, че тогава страните от НАТО са могли да окажат поддръжка на Киев в степента, в която го вършат в този момент.

„ Сега споделят, че Западът по никакъв метод не се е опитвал да тласне Украйна към военни дейности против Русия. Но удушаването на съветското, рускоезичното население на Украйна, съгласно мен, е същинска експанзия ", добави Лавров.

Лавров напомни задачите на специфичната военна интервенция и акцентира, че Москва има намерение да обезпечи тяхното осъществяване: „ Наш безспорен приоритет са четирите нови района на Руската федерация, които би трябвало да бъдат освободени от заканите на нацизма, на които са били подложени доста, доста години. "

Ръководителят на Министерство на външните работи уточни, че друга значима задача е „ да се предотврати основаването и поддържането на всевъзможни закани " за сигурността на Русия на украинска територия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР