Колективният отказ на България, Черна гора и Северна Македония да

...
Колективният отказ на България, Черна гора и Северна Македония да
Коментари Харесай

Русия притиска Сърбия да реагира за Лавров

Колективният отвод на България, Черна гора и Северна Македония да пропуснат самолета на съветския външен министър Сергей Лавров е ориентиран против две суверенни европейски страни, нужна е взаимна със Сърбия твърда реакция. Това мнение изрази през днешния ден Константин Косачов, зам.-председател на Съвета на федерацията – горната камара на съветския парламент, съобщи ТАСС.

" Днешният демарш естествено не опира до самолета. Той е ориентиран против Русия като страна и против Сърбия като страна. Реакцията, уповавам се, ще е взаимна и извънредно твърда, във формат освен на дипломатически митинги, само че и на съответни, на практика ответни дейности. Да не вземе да им стане табиет ", написа сенаторът в Телеграм, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той не се съмнявал, че груповият отвод на трите страни да пропуснат самолета на Лавров за Сърбия не е тяхно решение, отбелязва организацията. " С влизането си в НАТО всичките три страни изгубиха суверенитета си съществено и за дълго, а Евросъюзът за тях, било за членките, било за кандидатките, е единствено прикритие на това позорно събитие. Става дума за натовски демарш и без Съединени американски щати той не би бил вероятен. С директната си интервенция в двустранните работи на две суверенни европейски страни, нечленуващи в алианса - Русия и Сърбия, НАТО се пробва да заграби и да си подчини останалата част от Европа. Следва глобализация на алианса към останалия свят, където Китай е стратегическа цел номер две след Русия ", отбелязва московският парламентарист.

Говорителката на съветската дипломация Мария Захарова удостовери, че на самолета на Сергей Лавров е било отказано да прелети през въздушното пространство на страните към Сърбия. Тя съобщи това нощес в ефира на стратегия по италианската телевизия " Ла сетте ". По-рано сръбският в. " Вечерне новости " заяви, че България, Северна Македония и Черна гора са отказали да дават въздушен кулоар за самолета на Лавров, заминаващ за Сърбия, припомня ТАСС.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР