Колективна оставка подаде персонала на Спешното отделение на многопрофилната болница

...
Колективна оставка подаде персонала на Спешното отделение на многопрофилната болница
Коментари Харесай

Медиците от Спешното отделение в Силистра подават колективна оставка

 Колективна оставка подаде личния състав на Спешното поделение на многопрофилната болница в Силистра. Причината - следващ случай на експанзия, въпреки и вербална. Случаят е от средата на месеца, когато Георги Веселинов води детето си в отделението. По думите на доктор Бейти Насуф бащата изчакал няколко минути, след което почнал да наскърбява лекаря преди да са имали някакъв разговор, предава БТВ.

" Излязох на открито и ги видях по какъв начин си пушат цигарите и се подсмихват, и си пият кафетата. Това ме подразни и това разсъни така наречен експанзия, както вие я наричате - за какво би трябвало да очаквам, а те да си пушат цигарите и кафетата да им са в ръцете? Наругах ги, да, бутнах вратата с крайник, вижда се и на материалите ", изясни бащата.

Д-р Насуф описа, че се е правила стерилизация на отделението. Излиза в отмора, като след него излизат и сестрите. След това виждат човек с камера, който употребява обидни думи.

Директорът на МБАЛ-Силистра Д-р Даниела Костадинова съобщи, че Спешното поделение ще работи, тъй като лекарите са извънредно виновни. Освен това изясни, че имат 15-дневно предупреждение, което би трябвало да отработят. "

Исканията ни са да има наказуемост за агресорите. Нашето предложение е законотворците да вкарат действителни санкции и тези хора, в случай че бъдат приети за отговорни, да поставят общественополезен труд и да бъдат гледачи на болните в лечебницата ", разяснява тя.

По думите ѝ казусът на детето не е бил за Спешно поделение. Въпреки това лекарите не връщат хора и обясниха, че е имало по-цивилизован метод, по който бащата е можело да се държи. Персоналът е податлив да отдръпна оставката, само че чака и упорства за промени и да има наказуемост. Силистра е единствената болница, в която няма наложителен кабинет - т.е при най-незначителни положения се търси помощта на незабавните лекари.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР