Колективът на болница Лозенец“ е изправен пред огромно изпитание, това

...
Колективът на болница Лозенец“ е изправен пред огромно изпитание, това
Коментари Харесай

Лекари от „Лозенец“ на протест: Кацаров прави безумие

Колективът на болница „ Лозенец “ е изправен пред голямо тестване, това обявиха протестиращи лекари от лечебното заведение, които през днешния ден се събраха пред болничното заведение срещу сливането им с педиатрията.
 БГНЕС
Те стачкуваха против решението на здравното министерство да трансформира болница „ Лозенец “ в детска болница.
 БГНЕС
Доцент Дорина Асенова, която е декан на Медицинския факултет към СУ изрази своята позиция. Тя се оплака от дейностите на здравния министър Стойчо Кацаров. „ Изключително сме разтревожени и ужасени от конференцията на господин Кацаров. Не мога да го нарека лекар. Това, което той прави с нашия факултет, личен състав, с нашите бъдещи медици, е просто безумство. Това, което той прави, е плод на някакви негови стопански зависимости. Нашата идея е тази болница да продължи да съществува, като многопрофилна болница. При нас учат над 1000 студенти. Освен, че те се учат, те оказват помощ в Коронавирус отделенията. В България има такава наклонност да се унищожи нещо и по-късно нещо да се сътвори, а то остава незавършено “, сподели тя.
 БГНЕС
Лекарите се оплакаха от голям стрес, който претърпяват. „ Тези хора са подложени на голям стрес. Вижте в какви условия се работи, по какъв начин тези мъже и дами устоят по 12-24 часа. В тези условия се правят безусловно безредни и голословни промени, които нямат логичност, нито здравна, нито икономическа, нито стратегическа. Няма човек в България, който да не е за построяването на детска болница. Всички ние сме за построяването на детска болница, само че тази болница би трябвало да бъде съобразена с това, че България е 15 години в Европейски Съюз и не е съумяла да я направи. Може би сме единствената европейска страна без такава болница. Ние би трябвало да активизираме държавния си запас в областта на опазването на здравето точно към това да се направи същинска детска болница, а не да се унищожава университетската болница на СУ “, сподели протестиращ доктор.
 БГНЕС
Студенти и пациентски организации също поддържаха митинга.
 БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР