Колежът на Европейската прокуратура е назначил днес седем делегирани прокурори

...
Колежът на Европейската прокуратура е назначил днес седем делегирани прокурори
Коментари Харесай

Европейската прокуратура назначи трима кандидати от България и отхвърли четирима

Колежът на Европейската прокуратура е назначил през днешния ден седем делегирани прокурори - трима от България, двама от Хърватия и двама от Чехия. Това заяви прокуратурата на Европейски Съюз, представена от сътрудник на Българска телеграфна агенция.

Отхвърлени са били четирима претенденти от България. Обяснението е, че те не дават отговор на всички условия.

Досега прокуратурата на Европейски Съюз е утвърдила общо 40 претенденти от участващите в институцията страни. По-рано през днешния ден Европейската прокуратура изрази подготвеност да стартира работа в първичен състав от 1 юни.

От европейската прокуратура отхвърлиха да кажат имената на отхвърлените. Оттам обаче разясниха за, че Колегиумът е стигнал до заключението, че съгласно цялата им кариера те не са били в състояние да придобият основната част от нужния на практика опит за европейски делегиран прокурор, а точно - този на прокурор.

" Позицията, която са заемали в българската правосъдна система, не им е разрешила да доведат дело до съда, да показват защита или да упражняват наличните правни средства при наказателно гонене съгласно националното законодателство ", акцентират от европейската прокуратура.

От институцията допълват, че от трима от останалите претенденти е поискана спомагателна информация за нужния за заемането на позицията на практика опит. Кандидатурите им ще бъдат оценени след приемането на техните отговори.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР