Колеги от Възраждане, вие имате идея за развитие на България,

...
Колеги от Възраждане, вие имате идея за развитие на България,
Коментари Харесай

Асен Василев отговори на критиката на Нинова и номинацията на Възраждане за председател на НС

Колеги от Възраждане, вие имате концепция за развиване на България, която не споделяме. Вие обществено сте казвали, че сте прокремълска партия. Вие желаете България да се развива в посока, сходна на РФ. По вашите събирания се виждат повече съветски флагове, в сравнение с български. Вие желаете неевропейско развиване – не да имаме участие в Европейски Съюз, да не сме в еврозоната, в Шенген. А това, за което вие се борите – у нас да се откри ръководство сходно на това в Русия – по-големи неравенства, по-голяма корупция и като цяло – една страна, от която българите бягат. Затова няма по какъв начин да подкрепим ръководител, който да води тази страна в тази посока. Това съобщи от трибуната на Народно събрание Асен Василев, народен представител от Политическа партия и някогашен финансов министър.

Г-жо Нинова, предходният парламент се занимаваше с промени на ИК, който докара до избори с най-съмнителни резултати от последните години. С вашите гласове бе определен в предишния парламент човек от ГЕРБ, а ние тогава не подкрепихме кандидатурата на Росен Желязков. Ако имате друга концепция с изключение на ротационния принцип, дайте я. Друга концепция от този председателски съвет не роди. Тоест, в случай че желаеме работещ парламент – формулата е ротация на ръководител на Народно събрание. (...) Бюджетът за нас е голям приоритет, само че той няма по какъв начин да бъде импортиран, тъй като нямаме работещ парламент. И това го видяхме в предишния парламент, уточни той.

В момента се опитваме да създадем нещо извънредно мъчно – да изберем ръководител и да свършим някаква законодателна активност. Даже това Народно събрание да не излъчи държавно управление, в случай че тези закона бъдат признати, ще придвижим България напред. Ние имаме решение на националните управления, че няма да подкрепим държавно управление на ГЕРБ. И всичките спекулации с уйдурми – просто не ви вършат чест, сподели на финала Асен Василев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР