Колеги и приятели на журналиста Милен Цветков обявиха дарителка сметка,

...
Колеги и приятели на журналиста Милен Цветков обявиха дарителка сметка,
Коментари Харесай

Колеги на Милен Цветков събират пари за изграждането на чешма до мястото, където загина

Колеги и другари на журналиста Милен Цветков оповестиха дарителка сметка, задачата на която е да се съберат пари за построяването на чешма наоколо до мястото, където той почина. Инициативата идва тъкмо три години след гибелта му.

 Втори съд удостовери 9 година затвор за злополуката, при която почина Милен Цветков Втори съд удостовери 9 година затвор за злополуката, при която почина Милен Цветков

В предаването " Въпросите " по TV1 публицистите Георги Тошев, Люба Ризова и Генка Шикерова описаха за концепцията си за чешма. Те са част от екипа на последното предаване, част от което беше Милен Цветков.

" Целта ни е за рождения ден на Милен, който е на 30 юли, да сме подготвени и да има чешма в градинката, която е тъкмо против мястото, където почина. Още когато почина си говорихме, че би трябвало да издигнем монумент или паметна плоча ", сподели Ризова, след което посочи, че концепцията за построяването на чешма е на Георги Тошев.



Той добави, че към този момент е направена банкова сметка, по която се събират пари за реализирането на концепцията. Нужната сума е 10 хиляди лв.. Малък производител на чешми от Горна Оряховица е поел ангажимент да я направи, като само желае пари за материалите.

Милен Цветков почина в злополука на връх Великден през 2020 година в София. Обвиняем по случая е Кристиан Николов. Според прокуратурата той е предизвикал злополуката с предумисъл, защото освен че е седнал зад кормилото на автомобила си след приложимост на опиати, само че и не е спазвал разпоредбите за придвижване и е карал със скорост, доста по-висока от позволената - 99 км/ч, преди удара при ограничаване в сектора 50 км/ч. Няма спирачен път и е минал на червен сигнал на светофара при спрял пред него автомобил.

 Три години след гибелта на Милен Цветков съдът отсрочи делото за злополуката Три години след гибелта на Милен Цветков съдът отсрочи делото за катастрофата
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР