Коледният базар във Велико Търново отваря врати на 1 декември

...
Коледният базар във Велико Търново отваря врати на 1 декември
Коментари Харесай

Коледният базар в Търново отваря врати на 1 декември

Коледният базар във Велико Търново отваря порти на 1 декември в парк „ Марно поле “. Паркът е с празнична декорация и атрактивно осветяване, а на централната алея са ситуирани 25 къщички-павилиони за комерсиална активност и детски атракцион. Традиционният базар, създаващ празнична атмосфера и коледно въодушевление, се провежда от Община Велико Търново и Общинската туристическа организация „ Царевград Търнов “.

В къщичките през целия декември ще се оферират неповторими ръчно направени дарове, коледна декорация, играчки, сувенири, творби на художествените занаяти, сезонни артикули, захарни произведения, кулинарни изкушения, био виновност, пелин и месни деликатеси.

В началото на базара ще е Коледния календар, на който ще се означават дните до настъпването на Рождество Христово. В непосредственост, под внушителна естествена елха, ще е ситуирана Коледната поща, където джуджета ще одобряват детските писма за Дядо Коледа до 24 декември. За да се получи отговор от Лапландия писмата би трябвало да са с противоположен адрес, поучават помощниците на белобрадия дъртак.

В една от къщичките ще е благотворителната коледна изложба-базар „ Ние можем ХI “ на ръкоделия, сувенири, картички и рисунки, направени от потребителите на обществени услуги от Община Велико Търново.

В очакване на Коледа, когато хората стават по-добри и отварят сърцата си, когато положителното се прави оценка и възнаграждава с блага, на базара ще има няколко благотворителни акции. На 11, 12 и 13 декември ще е Коледния благотворителен базар на „ Ротари клуб “ Велико Търново и на младежките му структури „ Ротаракт “ и „ Интеракт “ в поддръжка на децата на остарялата столица и за предварителна защита на сърдечно-съдовите болести. Своя акция, с поддръжката на Община Велико Търново, на 10 и 11 декември ще има и Фондация „ Искам бебе “. За трета поредна година в поддръжка на бездомните животни своя дарителска акция ще провежда и Сдружение „ Приятели на животните ВТ “. В тяхната къщурка ще си събират парични средства, храна, одеала, постелки и играчки за бездомните животни.

Декемврийската празничната еуфория ще завладее и особено построена открита сцена на базара, на която за децата ще има разнообразни концерти и детски шоу стратегии, а за по-големите – хоротеки, коледни празненства и рок вечери

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР