Коледните празници са на прага ни, повечето подаръци вече са

...
Коледните празници са на прага ни, повечето подаръци вече са
Коментари Харесай

За детските спомени, една месарница и вкусните коледни рецепти

Коледните празници са на прага ни, множеството дарове към този момент са купени, а менюто за празничната софра стартира да се оформя. В идващите дни ни предстоят чести разходки из магазините, с цел да се заредим с обичаните ни артикули за ядене, а цялата тази сладка блъсканица ми припомня за моето детство.

В главата ми изплува картинката на кварталната месарница, по какъв начин се редяхме на опашка там преди Коледа и родителите ни трескаво избираха най-крехкото и прясно месо за коледната или новогодишната софра. Всъщност, в квартала си имахме не един огромен супермаркет, цялостен с всичко, както е в този момент, а няколко дребни, само че профилирани магазинчета. Всяко едно от тях ми изглеждаше толкоз вълшебно - млекарницата, месарницата, дребното магазинче за плодове и зеленчуци, от което една усмихната баба ни даваше да опитваме мандарините преди да си ги купим.

Спомням си огромните витрини с месо и кантарa, на който го мереха. Помня и продавачът с бялата престилка и мустаците, който все ме заговаряше и питаше дали съм слушала тази година и какъв подарък очаквам от Дядо Коледа. Помня по какъв начин всички си тръгвахме с усмивка след огромния пазар, прибирахме се вкъщи и майка ми заряваше глава в готварската книга.

Защото декември е точно това - фамилен уют и вкусна храна!

 коледа храна Istock

Носталгията по коледите на моето детство ме накара да осъзная, че и през днешния ден има места за извършване на покупки, които да оферират другарски метод, качествени артикули и огромно многообразие. Защото към този момент не сме деца, а огромни хора, които подготвят своите лични коледни трапези. Големи хора с построен усет и искания за качество.

Месарският магазин от моето детство от дълго време е затворен, само че пък кръговратът на живота не стопира и месарници Butcher го потвърждават. Те оферират богата гама от телешко, агнешко, свинско и пилешко месо, салами, както и доста апетитни мариновани заготовки и заготовки от мляно месо. Целта им е да продават единствено чисто и качествено месо, локално произвеждане, с гаранция за хигиена.

Най-любопитното е, че цялата им индустриална верига е изцяло открита за клиента, както месото в основната камера, по този начин и в транжорната, защото в месарницата съблюдават политика за отворено работно място и наблюдаване на целият развой от страна на клиента.



Глътка пресен въздух е фактът, че всичко, което се предлага в месарници Butcher се обработва непосредствено пред клиента и той има право да избира месото си, както и по какъв начин да се разфасова - всичко става изцяло самостоятелно, по избор на клиента. Точно като в моите детски мемоари.

И още нещо забавно за месарници Butcher - въвели са процеса на изсъхнало зреене при телешкото месо. Този способ се употребява доста необятно в Европа и света. Периодът на зреене разрешава на месото да стане по-крехко и да увеличи усета му. При тях можете да откриете над 20 типа телешки стекове!

Месарници Butcher 1 и Butcher 2 се намират затова на адреси: гр. София, ул. „ Ген. Йосиф В. Гурко “ 27А и гр. София ул. „ Ген. Йосиф В. Гурко “ 27Б. Работят от понеделник до събота, а повече детайлности за тях можете да откриете в уеб страницата им ТУК.

Даваме ви и бонус няколко предписания, с които да оползотворите вкусното месо, което ще си купите от месарници Butcher!

***

Вкусно коледно свинско филе със сушени кайсии

Царски коледни сарми

Коледно меню: Пържоли в зелев лист

Телешки ребра с пюре от пащърнак

 коледа храна Istock

Агнешки бут с карамелизирани лукчета

Свински медальон с ароматни билки и пюре от тиква

Пилешки парченца с портокал и мандарина

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР