Коледните празници наближават, а с тях и желанието почивните дни

...
Коледните празници наближават, а с тях и желанието почивните дни
Коментари Харесай

За какво да внимаваме преди да направим резервация за празниците?

Коледните празници наближават, а с тях и желанието почивните дни да бъдат прекарани на по-специални места.

Да се внимава това предпочитание да не се трансформира от желан идеал в призрачен сън, поучава пред БГНЕС Габриела Руменова от платформата " Ние, потребителите ". Тя напомня какво да имат поради потребителите, които резервират отмора отвън града.

" Преди всичко, в случай че хората ще употребяват туроператор, би трябвало да ревизират преди този момент Регистъра на лицензираните туроператори на страницата на Министерството на туризма, откъдето ще се убедят, че туристическата организация е записана. Първото нещо, което би трябвало да ревизират хората по-късно, е дали тази дадена туристическа организация има годна застраховка. След това към този момент би трябвало да прегледат деликатно офертата и да видят какво тъкмо е включено в препоръчаната цена, тъй като когато се оферират пакети, изключително по празниците, се оказва, че има и услуги, за които е нужно в допълнение възнаграждение ", посочи Габриела Руменова.

Хората, решили да резервират отмора, би трябвало деликатно да се ревизира дали всички услуги, които нормално организациите оферират, ще бъдат налични, с цел да не се окаже, че когато хората отидат на място, са неприятно сюрпризирани.

" Ако става въпрос, да вземем за пример, за СПА-център, някои услуги може да не са налични. Ако хората вършат резервация непосредствено в хотела или мястото на настаняване, е хубаво преди този момент да ревизират Регистъра на туристическите обекти на уеб страницата на Министерството на туризма, и по-специално дали мястото е записано. Ако е записано, като какъв тип е регистриран и от какво равнище, т.е. от кой клас звезди е той. Това ще им помогне да се убедят за услугите, които могат да получат, и за тяхното качество ", разясни специалистът, след което акцентира, че има указател и на СПА обектите, тъй като те би трябвало да дават отговор и на избрана разпоредба. " Това се отнася както във връзка с обзавеждането на тези обекти, по този начин и във връзка с равнището на обслужващия личен състав ", изясни Габриела Руменова.

Тя поучава и преди жителите да тръгнат към мястото на своята резервация, да позвънят в хотела или къщата за настаняване, и да се уверят, че ги чакат, и че всичко е наред.
Руменова поучава пътуващите в чужбина деликатно да ревизират резервацията си, както и какви документи са нужни.

" Да се ревизира прецизно най-много дали са нужни някакви спомагателни заплащания, дали може да се заплаща с карта или единствено в брой, с цел да бъдат готови ", поучава Габриела Руменова. И добавя още един значим съвет – хората да не се доверяват на разгласи в страници с безвъзмездни разгласи, изключително когато става дума за физически лица, които не могат да бъдат разпознати.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР