Коледната елха в Пловдив светна! Въпреки студеното време десетки пловдивчани

...
Коледната елха в Пловдив светна! Въпреки студеното време десетки пловдивчани
Коментари Харесай

ОБЗОР: Коледният дух завладя Пловдив, пуснаха поръчката за пробива под Водната палата

Коледната елха в Пловдив светна! Въпреки студеното време десетки пловдивчани се събраха на площада. Малки и огромни пловдивчани обкръжиха празничното дърво, с цел да видят мига на " запалването " на елхата в центъра. Те се любуваха на коледната стратегия, чиито старт бе даден от децата от хора на пловдивските момчета " Стефка Благоева " под съпровода на клавири на Юлия Петрова.

Малко преди 18:00 часа 13-метровото празнично дърво елха блестна пред Община Пловдив, което бе запалено от кмета Здравко Димитров.

Ледената пързалка на Пловдив към този момент работи и посрещна първите си гости.

Обществената поръчка за реализирането на пробива под Водната палата към този момент е пусната и забележима в профила на купувача. Тя е на стойност от 9,280 млн. лв. с Данък добавена стойност, като предложения ще се събират до 31 декември. Кръстовището на две равнища е и първият обект от заема от 40 милиона лв. за инфраструктура.

Общинското сдружение за електротранспорт „ Екобус” може да бъде основано още в този момент, като всичко към него е готово. Това съобщи кметът Здравко Димитров, който събира през днешния ден представители на групите в общинския съвет. На срещата ще се покажат стъпките за основаването и ръководството на сдружението.

Самото сдружение ще стартира да действа през 2022-а, с цел да може час по-скоро да се кандидатства по европейски стратегии. Все още желанията на управляващите са за основаването на две училищен линии с 20 електробуса.

нтерактивните динозаври посрещат гостите в Природонаучния музей.

Нови арести на територията на Пловдвиска област са били направени по отношение на издаването на подправени зелени документи . За тях има информация за осъществяване на незаконната активност, като информацията бе доказана от Районна прокуратура, които ще разкрият повече детайлности.

В същото време обаче през днешния ден тримата медици и зъболекарът, които бяха задържани през вчерашния ден, към този момент са пуснати на независимост, откакто им е изминал срокът за задържане по закона за Министерство на вътрешните работи.

Камара от строителни и битови боклуци се натрупа пред новостроящия се комплекс " Гербера 3 " и пораства със всеки минал ден. Вместо в контейнерите или на предопределените за задачата места, служащи, които правят довършителни действия, складират боклуците пред новия жилищен вход.

Освен, че е нехигиенично и грозно, вятърът разнася по-леките боклуци и ги разпръсква по тротоарите и улицата.

Оперативна програма „ Чистота “ извърши незабавна инспекция на потъналото в нечистотия пространството пред комплекс " Гербера 3 " в Тракия. Това се случи, откакто малко по-рано през днешния ден TrafficNews разгласява сериозен материал към немарливото отношение на новодомците и служащи, които складират боклуците пред новия жилищен вход. Оперативна програма " Чистота " подреди на новодомците от комплекса в " Тракия " да си почистят мизерията.

Поредното нерегламентирано бунище се образува в Пловдив поради изхвърлянето на строителни боклуци. От седмици върху няколко парцела в индустриалната зона на „ Тракия”, под моста на Асеновградско шосе, камиони изсипват тонове със строителни боклуци.

Мъж е умрял тази заран на общинския път сред КЦМ и Куклен. Инцидентът е станал към 7.30 ч. Според предварителните данни, лек автомобил " Хюндай " с 30-годишна лидерка блъснал излезлия ненадейно на пътното платно мъж. Той е умрял на място, към момента не е изяснена самоличността му.

Пловдивчанин застава пред съда след палеж в центъра на Пловдив. К.Христов опитал да опожари механа, а повода е била, че личният състав не го позволили вътре. Той се ядосал и решил да си отмъсти.

Инцидентът се разиграл през май 2020 година, само че случката има и предистория.

Предлагат нарастване на минималната работна заплата, майчинството и детските надбавки. Това разгласи финансовият министър Валери Белчев.

То уточни, че 750 000 души у нас са на минимална заплата. Сегашният й размер от 650 лева на месец е извънредно непълен. " Предлагаме тя да се усили на 710 лева, политическите партии се сплотиха към сходна сума”, изясни той.

Междувременно четвъртата вълна на COVID-19 отстъпва, а отделенията за лекуване на заболели с коронавирусна зараза в Пловдив и региона се изпразват. Според последните данни на Националната здравноосигурителна каса единствено половината от леглата са заети. В интервала от 21 до 28 ноември в болница се лекуват 675 души, до момента в който седмица по-рано броят им е бил 753 (намалението е с 10.4%).

222 са новите случаи на COVID-19 в Пловдив и региона през миналото денонощие. В болница се лекуват 24 пациенти, а на домашно лекуване са 196. Сред новозаразени медици са двама стоматолози, здравна сестра, акушерка, както и санитар. В едно детско заведение в региона е открит един нов позитивен случай. В едно учебно заведение е диагностициран 1 нов притежател. 14-дневната заболеваемост е 424,67 на 100 000 души население.

Продължават обаче безбройните заповеди, които се сипят върху главите на горките учебни шефове, безпомощните деца и гневните им родители, творят безумство след безумство. РУО-та, МОН, Министерство на здравеопазването заедно и поотделно хвърлят системата на образованието от „ иди ми” към „ дойди ми” със скоростта на светлината.

Пловдивският Локомотив прекъсна победната серия, откакто приключи 1:1 при семейството си на Черно море. Головете бяха вкарани от дузпи, като първо Пабло Гарсия откри в 9-та минута за гостите, а капитанът на Локомотив Димитър Илиев изравни в 34-та минута.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР