Коледна инициатива насочена към възрастното население организират във врачанското село

...
Коледна инициатива насочена към възрастното население организират във врачанското село
Коментари Харесай

Младежи от Галиче ще зарадват възрастни хора в селото

Коледна самодейност ориентирана към възрастното население провеждат във врачанското село Галиче. Младежи от съдружие " Роден двор " ще посетят хора на възраст от селото, с цел да прекарат време с тях и да създадат празника им по-светъл и радостен. Освен чисто прочувствената страна на срещата, за хората ще бъде квалифициран и подарък под формата на коледна вечеря, изясни Евелина Димитрова, ръководител на сдружението.
" Инициативата " Коледна вечеря " се провежда всяка година, откогато сдружението съществува, а то в този момент през 2023 година направи 5 години. Съответно на най-големите празници, на Великден и на Бъдни вечер, с групата от сдружението, а също по този начин с доброволци, с хора от селото се събираме и обикаляме по домовете на възрастните хора. Знаете, като се върви на посетители не може да се върви с празни ръце. Затова постоянно носим, в този момент съответно на Бъдни вечер, обичайната коледна вечеря. А пък те от своя страна ни посрещат със сладки, кой каквото има, постоянно усмихнати. Това е един от обичаните ни моменти в годината, тъй като в действителност усещаме целия смисъл на организацията и дейностите, с които се занимаваме. Важно е да има такава връзка сред младите и по-възрастните хора ", сподели тя.
" Интерес от младежите към благородната самодейност не липсва, самите срещи с възрастните носят позитивни страсти на участниците ", добави още Евелина Димитрова.
" Определено има интерес, една от годината направихме самодейността дружно с ученическия парламент в учебното заведение, което се намира в селото. Правили сме я дружно с доброволческа група, с една младежка фондация, която има група в селото. Тази година още веднъж се чака да има и поданици от селото, и от учебното заведение възпитаници, тъй че има интерес. Не единствено възрастните хора получават време, внимание и дребен подарък, само че и ние доста получаваме и взимаме от срещите ни с тях ", добави тя.
Инициативата ще се организира на Бъдни вечер, 24 декември.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР