Коледа! Най-после няколко почивни дни накуп, много вкусни блюда, срещи

...
Коледа! Най-после няколко почивни дни накуп, много вкусни блюда, срещи
Коментари Харесай

5 трика за почистване на петна по празниците

Коледа! Най-после няколко почивни дни вкупом, доста вкусни блюда, срещи с другари, вечери със фамилията и безчет тостове. Към всички тези неща върви и един противен бонус - петната, които остават след всевъзможни празнични действия.
 Свещи, коледна украса и по какъв начин да отстраняваме петната от восък от облекла, и текстил
3 метода за унищожаване на петната от восък

Коледните празници допускат много такива

Вече се научихме по какъв начин да отстраняваме тези от восък, само че остава да се оправим с отпечатъците от вино, шоколад, червило, както и смолата от коледната елха. Ето няколко изпитани метода за почистването им от Better Homes & Gardens.

Шоколад
 Снимка 510071

Разбира се, че коледните празници са свързани и с доста десерти. Когато шоколадът от тях се окаже върху дивана вместо в устата ни обаче е неприятно. За да го почистим, би трябвало да премахнем всички твърди късчета благодарение на тъп нож, а по-късно да обработим петното с микрофибърна забрадка, напоена с препарат за миене на съдове. Важно е да потупваме, а не да трием петното. Повтаряме процедурата, до момента в който то изчезне.

Вино
 Снимка 571558

Червеното вино върху килима или мебелите почистваме с газирана вода, която попива с чиста забрадка. При покривки и облекла почистващият " препарат " е различен - първо накисваме за 30 минути в студена вода, след което нанасяме ябълков оцет върху петното. След още 30 минути перем по нормалния метод.

Червило
 Снимка 600152

Не приказваме за червило върху яката на брачна половинка, а за това, оставено по текстилните салфетки, които употребяваме за празниците. Почистваме го, като втриваме течен прахуляк за пране и търкаме със остаряла четка за зъби. Оставяме да престои по този начин 15 минути и пускаме за пране.

Пепел
 Снимка 330807

Твърде евентуално е да прекарваме някои празничните дни на място с камина. Въпреки невероятния уют който носи, горящият огън има и неприятна линия - пепелта, която " лети " в близост. Петна от сажди по килима чистим със сода за самун - оставяме да преседи към час, след което почистваме с прахосмукачка. Ако петното е настойчиво, а килимът ни ярък, може да употребяваме и кислородна вода - напояваме чиста забрадка и трием, до момента в който то изчезне.

Борова смола
 Снимка 600150

Ароматът на същинска елхичка в дома е непостижим с нищо друго. Петната от смола обаче са едно от най-неприятните, с които би трябвало да се оправим. Смолата би трябвало да е изцяло изсъхнала преди да я изчегъртаме с тъп нож. Остатъка по облеклата отстраняваме с обезмаслител, след което перем на допустимо най-високата температура според от материята. За килима пък може да използваме забрадка, напоена с чист алкохол.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР