Коледа - чакаме я има-няма два месеца, подготвяме се за

...
Коледа - чакаме я има-няма два месеца, подготвяме се за
Коментари Харесай

Как да се справим с остатъците от Коледа

Коледа - чакаме я има-няма два месеца, приготвяме се за нея, подготвяме кулинарни специалитети, купуваме дарове, избираме тоалета. И след това всичко минава безусловно за ден, като оставя след себе си последици като неизядена храна, опаковки, нежелани дарове, ненужни облекла. Ето по какъв начин да ги рециклираме.
 Снимка 558381
Източник: iStock

Храната

Започваме с очевидното - надали има дом, в който след коледните празници не са изостанали най-малко няколко съда с храна. Наистина не сме почитателите на разхищението и изхвърлянето, изключително на храна. Затова можем да замразим някои от ястията и да си подсигурим подготвен обяд за първата работна седмица след празниците.

Останалото печено месо пък може да употребяваме за студени сандвичи или да го прибавяме, нарязано на ситно, към салати или бърза паста. Или да го сготвим на богата яхния с повечко зеленчуци.
 Снимка 556395
Източник: iStock

Подаръците

Започваме с опаковките - всички, останали цели след отварянето, можем да използваме наново. Панделките пък да употребяваме за украса на други дарове или за връзване на букети.

Амбалажната хартия пък постоянно може да влезе в приложимост, изключително в случай че сме от феновете на ръчно правени неща. Нежеланите дарове не е нужно да отидат в кофата - сигурно има на кого да ги преподарим или дарим.
 Снимка 558383
Източник: iStock

Дрехите

Не сме фенове на пазаруването на специфични тоалети за съответен мотив, тъй като нормално по-късно остават да висят самотно в дрешника. Ако обаче такова нещо ни се случи, имаме няколко разновидността.

Можем да продадем облеклата в някоя от групите във Фейсбук, основани особено за тази цел, или пък на специфичните уеб сайтове за първокласни облекла втора ръка, в случай че става дума за такива.

Винаги можем и да дарим публични рокли на някой от домовете за деца и младежи, които ще са им от изгода за иден абитуриентски бал. А можем и да употребяваме услугите на шивач, с цел да преправим прекомерно публични облекла в нещо по-всекидневно.
Свързани вести Ето с какво време ще посрещнем втория ден на Коледа
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР