Колбасите никога не са били известни като най-здравословната храна. Но

...
Колбасите никога не са били известни като най-здравословната храна. Но
Коментари Харесай

Прочетете тези 6 неща, преди да си купите колбаси за трапезата

Колбасите в никакъв случай не са били известни като най-здравословната храна. Но какво ги прави толкоз рискови? Нещата, които предизвикват цялата блъсканица, са химикали, наречени нитрити и нитрати, които един път попаднали в тялото могат да се трансфорат в причиняващи рак съединения. Те се срещат най-вече в аленото месо, само че също по този начин постоянно се прибавят по време на преработката на месото с консерванти.

1. Има истории за ужасни неща, които се поставят в наденицата. Но дали ще се измъкнете от неприятностите, в случай че купувате салами с високо наличие на месо?

Както отбелязва Cancer Research: „ В този случай не става въпрос за висококачествено или нискокачествено месо, а за самото месо и това, което е добавено – знаем, че прекалено много сол е обвързвано с нараснал риск от рак на стомаха да вземем за пример. "
Ето кои храни не можем да консумираме сурови
Хората рядко си разрешаваме да хапваме сурови храни, в случай че не става дума за плодове и зеленчуци. Все отново има храни, които са изключ...
Прочети повече
2. Рекламен трик

Въпреки че високото наличие на месо постоянно е знак за по-качествен салам (търсете салами, които са най-малко 70% месо), това също значи, че ще има по-малко други съставки, които могат да понижат наличието на мазнини в месото, например като зърнени храни или плодовете и зеленчуците, които постоянно се прибавят към актуалните салами за усет (като праз или чушка). Има доста неща, които можете да извършите, с цел да ограничите риска от рак, само че за жалост пазаруването на скъпи салами не е едно от тях. Вместо това намалете потреблението им.

3. Има ли нещо, което може да търсите на етикета, което да ви докара до здравословен салам?

Изберете за начало пресни салами и проверете листата със съставки: колкото по-малко, толкоз по-добре. По отношение на общото здравословно положение, потърсете салами с релативно ниско наличие на наситени мазнини и сол – или, още по-добре, салами от домашни птици.

4. Какво ще стане, в случай че ги запечете на скара и пробиете купища дупки в тях, с цел да изтече мазнината?
В никакъв случай не слагайте на масата това за закуска
Всеки би трябвало да знае по какъв начин да направи закуската допустимо най-здравословна. Диетолозите са уверени в това. Те обръщат внимание на това кои...
Прочети повече
Получената наденица сигурно ще бъде по-добра за вашето сърдечно-съдово здраве – NHS предлага печене на скара, вместо пържене на салами – само че това ще има дребен резултат върху техните канцерогенни свойства.

5. Смъртоносни ли са и първокласните континентални сушени меса като пармска шунка, серано или брезаола? Изглеждат толкоз добре!

Те са постни, да – само че също по този начин са и алено месо, а точно тук е казусът. Солите, употребявани в процеса на сгъстяване (натриев нитрат и натриев нитрит), не оказват помощ в тази ситуация – те имат мощна антибактериална функционалност, която предотвратява развиването на нездравословни микроби, като токсина на ботулизма, върху месото, до момента в който зрее, само че те също са свързани с нараснал риск от рак.

6. Ако химикалите са казусът, то тогава рискова ли е рибата?

Cancer Research UK споделя, че сега няма безапелационни доказателства, които да демонстрират, че яденето на риба или пиле, пушено или непушено, усилва риска от рак. Ако ядете доста алено или модифицирано месо, обаче, има някои доказателства, че в случай че вместо това ядете други неща, като риба, домашни птици, фасул и леща, може да бъде от изгода.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР