Колапс очаква Русия през следващите години, както и превръщането й

...
Колапс очаква Русия през следващите години, както и превръщането й
Коментари Харесай

Atlantic Council: Русия може да се разпадне през следващите 10 години

Колапс чака Русия през идващите години, както и превръщането й в провалена страна. Почти половината от специалистите по външна политика, интервюирани от Atlantic Council (мозъчен концерн на НАТО), дадоха тази прогноза, а резултатите са на съвета.
 
По време на изследването 167 специалисти споделиха мнението си за това по какъв начин ще наподобява светът след 10 години. Почти половината (46%) от интервюираните считат, че до 2033 година Русия или ще се трансформира в провалена страна, т.е. такава, която не може да поддържа съществуването си като жизнеспособна политическа и икономическа единица, или ще се разпадне.
 
21% считат за най-вероятно РФ да се трансформира в провалена страна през идващите 10 години, което е два пъти повече от идващия най-вероятен вид - Русия да стане нещо като специалистите Афганистан (посочен от 10%).
 
40% от интервюираните чакат Русия да се разпадне до 2033 година заради гражданска война, революция, политически колапс или някаква друга причина.
 
Европейците са изключително песимистични за разпадането на Русия: 49% от тях предвиждат това, до момента в който измежду американските специалисти това очакване споделят 36%.
 
В същото време 14% от интервюираните считат, че Русия евентуално ще употребява нуклеарно оръжие през идващите 10 години. Сред тези, които поддържат разпадането на Руската федерация или превръщането й в провалена страна, 22% считат, че потреблението на нуклеарни оръжия ще бъде една от аргументите.
 
Също по този начин, 10% от тези, които предсказват ​​колапса или колапса на Русия, считат, че от всички автократични страни сега тя е най-вероятно да стане демократична до края на този интервал.
 
Заместник-ръководителят на Атлантическия съвет и един от ръководителите на изследването Петер Енгелке разяснява резултатите пред Financial Times.
 
Според него една от значимите аргументи за бъдещия провал на Русия ще бъде войната против Украйна. Той означи високата възможност войната " да удари като бумеранг освен върху управлението (на Русия, бел. ред.), само че и върху страната като цяло ".
 
Западни чиновници споделят, че глобите против Русия поради нахлуването й в Украйна съществено са отслабили нейната стопанска система. Според специалисти поради глобите индустриалният капацитет на Русия непрестанно деградира, връщайки страната десетилетия обратно, написа изданието.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР