Колаж ПикЕдинствената реформа в бюджета на Националната служба за охрана

...
Колаж ПикЕдинствената реформа в бюджета на Националната служба за охрана
Коментари Харесай

Няма майтап! Мая Манолова прави приемна във влака София-Варна

Колаж Пик

„ Единствената промяна в бюджета на Националната работа за защита /НСО/ се показва в отнемането на автомобила на омбудсмана. Всеки може да огледа Параграф 14. Аз не бих повдигнала тази тематика, не съм я повдигала досега, наподобява ми прекомерно дребна на фона на проблемите, които имат жителите. “ Това сподели омбудсманът Мая Манолова в Сутрешния блок на Българска национална телевизия, където бе помолена да разяснява решението на властта да я остави от следващата година без длъжностен работен автомобил и водач на НСО.

Мая Манолова акцентира, че по този мотив са й се обадили десетки хора, както другари, по този начин и непознати, които са предложили да я возят гратис, в това число и заместник-омбудсманът на Македония, който е на посещаване у нас.

„ Аз премислям дали, в случай че това е толкоз сериозен проблем, да не се откажа авансово. Мога да вземем за пример да употребявам и публичния превоз. Следващата седмица би трябвало да бъда във Варна. Ще пътувам до там с трен. Вярно е, че ще ми отнеме много часове, само че ще направя приемна до момента в който пътуваме, ще разглася авансово в какъв брой часа на коя гара ще е влакът и хората ще се качват, с цел да споделят проблемите си “, заяви Манолова. 

От пресслужбата й разгласиха разписанието на влака, деня и купето за приемна на Омбудсмана тук: http://razpisanie.bdz.bg/SearchServlet?action=listTrainStops&trainnum=2601&date=06/11/2018/ 

Телефон за записване за приемната: 02 81 06 955

„ Не знам какво да върша с парите, които ще дадат за билети, може би да ги пратя на финансовия министър, въпреки всичко, да ги осребри, тъй като това ще оскъпи услугата “, добави Манолова.

След приемната във влака в 15.30 ч. публичният бранител ще се срещне с някогашни чиновници на банкрутиралата самолетна компания „ Ер Виа “ по отношение на неизплатените им заплати в Областна администрация Варна - ул. Преслав № 26. По-късно омбудсманът ще беседва с управленията на Окръжния и Районния съд по отношение на предложенията за основаване на профилирани правосъдни сформира и щадящо правораздаване във връзка с деца в наставнически спор.

 Пред Българска национална телевизия Мая Манолова подложи на подозрение казаните пред друга телевизия думи на финансовия министър Владислав Горанов, че омбудсманът употребява работния автомобил на НСО като скъпоструващо такси.

„ Той наподобява образован човек, наподобява, рационален човек, това е неуместно изявление, тъй като за мен автомобилът е работно средство, с което съумявам да се отзова бързо при жителите, които го чакат от мен ”, добави Манолова.

 

Омбудсманът изрази разочарованието си от политиците, които се пробват да й пречат да си прави работата.

 

„ Губи се доста непотребна сила да се чудят какво да измислят, с цел да не съм при хората на терен. Но нали сте наясно, че аз със длъжностен автомобил, с публичен превоз, с градски превоз, с трен, моята работа ще си я свърша и никой не може да ме спре ”, отсече публичният бранител.

 

Попитана дали обмисля да прави политическа кариера, или да се кандидатира за някой пост, Манолова беше безапелационна, че в никакъв случай дейностите й не са били на мрачно, скрито, зад кадър или непрозрачно и в случай че реши да се кандидатира за някой различен пост в страната, ще го разгласи обществено.

 

„ В момента имам още две години мандат. Две години хората чакат от мен да вземам решение техните проблеми. Това върша всеки ден и всяка минута, заключи Манолова.

 

 

Още този понеделник, 5 ноември 2018 година, омбудсманът ще пътува с рейс до гр. Стара Загора, където ще участва на церемонията по желание на Млад омбудсман в Града на липите.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР