Колаж Експерт взе отношение по най-коментираната тема в България през

...
Колаж Експерт взе отношение по най-коментираната тема в България през
Коментари Харесай

Маргаритов, КЗП: Магазини се оплакват, че не се доставят договорените количества олио

Колаж

Експерт взе отношение по най-коментираната тематика в България през уикенда.

КЗП ревизира от няколко дни дали търговците продават стоката и олиото си на авансово оповестените цени. Нещата се случват, тъй като хората схващат, че ще има продажба евтино и подхващат дейности да си закупят в големи количества олио. В хода на инспекциите, които са над 350 в последните няколко дни, КЗП открива количества олио, които липсват в комерсиалните мрежи с мотив, че доставчикът не доставя нужните количества. Това заяви шефът на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов в „ Тази неделя “.

КЗП ще продължат да глобяват комерсиалните обекти, които не продават стоката си на цената, на която са дали обещание да я продадат. КЗП събира обстоятелства и документи като осъществяване на контракти и се открива това, което видели потребителите от през вчерашния ден. В една сходна акция за олиото, която обаче била правилно извършена, само че през предходната седмица в друга верига търговците оповестили, че няма да продават стоката, оповестена в рекламната листовка, тъй като не е налична, заяви Маргаритов.

Председателят на КЗП потребителите би трябвало да запазят потребителско самообладание.

„ Ако през вчерашния ден сте си купили 10 литра олио, ще го консумирате една година, само че може да се скапе, в случай че не го изконсумирате. На цената, на която са поели ангажимент търговците да продават промоционалната цена, не е било доставено “, сподели Маргаритов.

Според него към този момент се следи усмиряване на пазара. Той персонално е обиколил 5-6 магазина преди да гостува в bTV и видял, че има олио на цена, която била доста по-ниска от тази предходните дни, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР