Колагенът е протеин, чиито нива са сред най-високите в организма.

...
Колагенът е протеин, чиито нива са сред най-високите в организма.
Коментари Харесай

Колко полезни са добавките с колаген

Колагенът е протеин, чиито равнища са измежду най-високите в организма. Той участва в тъканите, мускулите, костите, сухожилията, кръвоносните съдове и храносмилателната система, а в кожните протеини наличието му доближава 70%. 

Вярно ли е, че е належащо да се приема колаген, с цел да се поддържа или усилва равнището му в организма.

След 20-годишна възраст наличието на колаген в организма стартира да понижава, изясняват специалисти. Те показват, че това е натурален и необратим развой. ''В допълнение към признаците на стареене, съществува нараснал риск от пострадване по време на спортни или фитнес дейности'', изясняват специалисти. 

Когато равнищата на колаген са високи, кожата е мека, стегната и гладка. Колагенът оказва помощ на кожата да се обновява и регенерира, а също по този начин поддържа хидратацията. 

Съставът на колагена е друг от този на месото и рибата. Хидроксипролинът и хидроксилизинът са неповторими аминокиселини, които се срещат единствено в колагена. Пролинът и лизинът се срещат в протеиновите храни и са прекурсори на хидроксипролина и хидроксилизина.

За хубостта на кожата, косата и ноктите питателните източници евентуално са непълен източник на колаген. Следователно добавките с колаген няма да са непотребни. Те обаче ще работят единствено в случай че в храната има задоволително протеини.

Няма доста проучвания върху тази добавка и множеството от тях са финансирани от заинтригувани компании. Поради това не е допустимо да се каже еднопосочно, че тези изследвания са надеждни.

Проучванията демонстрират, че колагенът работи при нескончаем банкет. Експерти показват, че след 8 седмици, банкет на колаген, би следвало да има забележими усъвършенствания в кожата.

След 2 месеца напуканите, чупливи и цепещи се нокти. Степента на напредък на ноктите се усилва след 3 месеца банкет.

Проучването демонстрира, че след 6 месеца, банкет на колаген, се следи увеличение на плътността на кожата и понижаване на целулита.

При здрави дами приемът на 2,5 mg на ден в продължение на 8 седмици усъвършенства еластичността на кожата. 

Експерти показват още, че удобни резултати може да се чакат единствено от банкет на хранителни добавки с колаген и допълват, че колагеновият крем е маркетингов трик. ''Молекулите на колагена не са в положение да обхванат надълбоко в кожата'', изясняват те.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР