Коктейлът сега е предимно от грипни вируси, има и случаи

...
Коктейлът сега е предимно от грипни вируси, има и случаи
Коментари Харесай

Проф. Аргирова: Атакувайте веднага коктейла от грипни вируси, има лекарства

Коктейлът в този момент е най-вече от грипни вируси, има и случаи на Коронавирус, рино вируси, адено вируси. Времето е доста уместно за болести, само че повода за боледуване обаче е и, че сме малко като отвързани. Не се носят маски, даже на всеобщи събирания на хора, а би трябвало, съобщи проф. Радка Аргирова по Българска национална телевизия.

В София ситуацията не е изключително тежко. Най-чувствително са наранени най-възрастните хора и младите до 20 години. Мисля, че няма да стигнем до национална грипна почивка, заболеваемостта се движи на вълна от изток от запад, предвижда специалистът.

Много бързо се появяват признаците, инфекциите са с едни от най-кратките инкубационни интервали. По аптеките има противогрипни препарати – ремантидин, тамифлу, би трябвало да се взимат незабавно, не антибиотици обаче, изясни специалистът. Тя акцентира, че най-важното при лекуването на грипа е вирусът да бъде нападнат при появяването на първите признаци, не да се чака и да се появят грипни пневмонии.

Сред признаците са и болки по цялото тяло като при мускулна тресчица, дори и по-силни, добави проф. Аргирова.

Варицелата и скарлатината са нещо в допълнение за този сезон, сподели още тя. И прикани да бъдат защитавани възрастните хора, тъй като при 8-10% от тях болестта може да приключи съдбовно.

Виж още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР