Кокосовите орехи винаги предизвикват в нас усещане за екзотика. Разклащайки

...
Кокосовите орехи винаги предизвикват в нас усещане за екзотика. Разклащайки
Коментари Харесай

Кокосова вода или кокосово мляко?

Кокосовите орехи постоянно провокират в нас чувство за екзотика. Разклащайки един кокосов орех, можем да чуем кокосовата вода, която се съдържа в него. От ядката на ореха пък се прави кокосовото мляко. И двата продукта са необикновено вкусни и потребни. Повече вижте в идващите редове.

Когато желаете да сте добре хидратирани, да утолите жаждата си, пийте кокосова вода. Тя е богата на витамин С, магнезий, калий и натрий. Освежаваща, подхранваща, освен в горещите дни.

Редовната ѝ консумация усъвършенства положението на кожата. Тъй като кокосовата вода има противовъзпалителни свойства, локалното ѝ приложение, може да помогне за намаляването на акнето, облекчение на зачервяване и леки възпаления върху кожата.

В резултат, тя е с по-свеж тип и подхранена. Разбира се, грижим се с кокосовата вода за нашата кожа и когато я консумираме. Кокосовата вода ни оказва помощ да поддържаме енергийните си равнища денем, все пак не трябва да се прекалява с нейната консумация, изключително в случай че страдате от бъбречни проблеми.

Напитка, която може да ви помогне да улесните храносмилането е кокосовата вода. Освен потребните витамини и минерали, тя ще ви обезпечи и доста фибри, които са значими за нормализиране на чревната активност и метаболизма, възстановяване на имунната система и понижават риска от запек.Напитката има потребно деяние и при високо кръвно налягане, поради съдържащия се в нея калий. Редовната ѝ консумация може да понижи риска от формиране на кръвни съсиреци в артериите.

Защо да добавите кокосово мляко към менюто си?

То е чудесна съставна част към здравословни питиета, супи, ястия. Кокосовото мляко също работи противовъзпалително и антимикробно. Някои проучвания демонстрират, че потреблението му може да понижи възпаленията при някои автоимунни възпалителни положения, като ревматоиден артрит.

Грижи се за здравето на сърцето, защото спомага за понижаване на равнищата на LDL холестерола (лошия холестерол) в организма, само че в случай че се употребява в дребни количества и постоянно, добавено към овесени каши, супи, смути и други. Това от своя страна понижава риска от сърдечни болести, инсулт и високо кръвно налягане.

Кокосовото мляко е уместно за поддържане на косата и кожата, ето за какво постоянно влиза в състава и на домашните разкрасяващи маски. Не на последно място, оказва помощ за усилване на имунитета и понижаване риска от анемия. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР