Кокошки в ловешко село снасят зелени яйца. Новината бързо обиколи

...
Кокошки в ловешко село снасят зелени яйца. Новината бързо обиколи
Коментари Харесай

Кокошки снасят зелени яйца в българско село

Кокошки в ловешко село снасят зелени яйца. Новината бързо обиколи цялата община. На усет били същите като елементарните. Странните кокошки се появили инцидентно в дома на Невена Дойчинова от Български извор, предава Bulgaria ON AIR. Предполага, че кокошките са от екзотичната порода Араукана.

" Не мога да кажа породата, другар ми дадe яйцата ", каза Невена.

Кокошките не са сложни за развъждане и не изискват специфична храна. Живеят дружно с останалите в един курник. " Запарвам самун, жито, царевица и пасат в градината - като всяка една естествена кокошка ", показа още тя.

В света са известни единствено няколко породи кокошки, които снасят цветни яйца. Повечето са от Южна Америка. Новината за появяването на странните пернати в двора на Невена бързо се разнася из целия регион.

" Малко съм обезпокоена. Не съм изпадала в такова състояние на заинтригуваност от медиите ", разяснява собственичката на кокошките.

Невена споделя, че зелените яйца имат по-нисък холестерол и са по-полезни. На усет са същите като елементарните. И акцентира, че яйцата не се продават, само че се подаряват.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР