Коко Гоф спечели първата си титла от турнир от Големия

...
Коко Гоф спечели първата си титла от турнир от Големия
Коментари Харесай

Коко Гоф спечели титлата на US Open

Коко Гоф завоюва първата си купа от шампионат от Големия шлем. Американката завоюва трофея от Откритото състезание на Съединените щати. 19-годишната Гоф победи на финала международната номер 1 Арина Сабаленка от Беларус с 2:6, 6:3, 6:2.

Коко Гоф е четвъртата друга американка с успех на US Open през XXI век - другите са Слоун Стивънс (2017 година), Серина Уилямс (2014, 2013, 2012, 2008, 2002) и Винъс Уилямс (2001). Шампионката ще е на трето място в света от понеделник.



" Това, че завоювах тук, значи доста за мен. Чувствам се малко шокирана в този миг. Когато изгубих " Ролан Гарос " бе сърцераздирателно. Но поставих доста старания и прекосих през всевъзможни премеждия, с цел да стигна до тук. Затова и този миг е толкоз сладостен. Не съм се молила за резултат, а си споделих, че ще бъда мощна и каквото стане, стане. Благословена съм в този живот, просто нямам думи. Не знам по какъв начин да опиша този миг ", съобщи Гоф.

" Арина е невероятна състезателка. Поздравления за първото място в ранглистата, изцяло справедливо е. През цялото време споделях на екипа ми, че ти си доста благ човек зад кулисите. Искам да поздравя освен теб, само че и целия ти екип за работата ви ", продължи американката.

" Най-горда съм не толкоз от ранкинга, а по-скоро от това, което направих, от контрола над страстите, който съумях да наложа на себе си. Бих желала да поздравя Коко, тъй като тя игра необикновено и заслужи тази купа. Сигурно ще спечелиш още доста. Надявам се да играем още доста финали, уповавам се и с друг резултат. Искам да изпратя доста обич на фамилията си, което знам, че ме гледаше. Съжалявам за резултата ", разяснява Сабаленка.



Тази вечер от 23.00 часа българско време е финалът при мъжете. За трофея ще спорят Новак Джокович от Сърбия и Даниил Медведев от Русия.

фотоси Българска телеграфна агенция







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР