Коклюшът е опасен за неваксинираните малки деца. Затова предупреди епидемиологът

...
Коклюшът е опасен за неваксинираните малки деца. Затова предупреди епидемиологът
Коментари Харесай

Лекари: Просто е - ваксинирайте се

Коклюшът е рисков за неимунизираните дребни деца . Затова предизвести епидемиологът доктор Христиана Бацелова пред БТВ.

Тя изясни, че на 12-годишна възраст се слага последната ваксина за коклюш. Много е значимо бременните дами да се имунизират против коклюш, с цел да могат да предпазят детето и да има имунитет, прикани Бацелова. Симптомите на коклюш стартират с хрема, изнемощялост, кашлица. При кърмачетата може и да няма по този начин присъщата магарешка кашлица. При по-големите е присъща магарешка кашлица и минава за няколко седмици.

Коклюш като цяло даже и при най-високо имунизирани страни стартира да се популяризират случаите, тъй като няма дълготраен пожизнен имунитет , изясни Бацелова.

" Българските майки могат да бъдат спокойни, че имунизациите, които се ползват са тествани, имат позволение за приложимост и не носят никакъв риск за здравето. " Това съобщи и в студиото и на Нова телевизия общопрактикуващият доктор доктор Мирослав Спасов . Той показа образно целия имунизационен календар в България, прикани българските родители да престанат да се вършат на лекари и да го съблюдават.

Спасов също по този начин съобщи, че бременните дами могат да се имунизират против коклюш и по този начин да предадат имунитет на децата си, само че тази цел и страната би трябвало да се свърши работата и да закупи съответния брой ваксини . Към момента такава акция няма и имунизацията би се заплащала от пациентите.

" Основният проблем при нас лекарите е, че в действителност, с цел да се стигне до една зараза, това зависи от държанието на петте милиона " лекари ", които живеят и работят в България. Населението ни е 6 милиона и половина души, един милион са децата и останалите 5 милиона и 400 хиляди души са доктори, които схващат и спорят с нас ", съобщи доктор Спасов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР