Кожата на краката изисква специални грижи, тъй като е по-дебела

...
Кожата на краката изисква специални грижи, тъй като е по-дебела
Коментари Харесай

Сода за хляб и морска сол помагат при напукани пети

Кожата на краката изисква специфични грижи, защото е по-дебела и доста по-податлива на кератоза и напукване, което може да докара до появяването на мъчителни рани и даже бактериални инфекции. Какво да извършите, с цел да предотвратите това?

Открийте домашни средства за лекуване на напукани пети със сода за самун или морска сол. И двете съставки имат едни и същи свойства с това си приложение и се употребяват по един и същи метод в битката против напуканите пети.

Сода за напукани пети - по какъв начин работи?

Проблемът с твърдия, мазолест епидермис по кожата на краката е доста постоянно срещан. Засилва се изключително след зимата, когато носим не доста ефирни обувки, както и когато вървим доста или използваме пемза за крайници, с цел да се отървем бързо от казуса. 
Ефективни домашни средства против напукани пети
Домашните средства за лекуване на напукани пети могат да оказват помощ при този постоянно срещан и доста скучен проблем. Напуканите пети изглежд...
Прочети повече
Механичното и интензивно протриване на кератинизирания епидермис от стъпалата единствено в началото дава резултат на гладка и мека кожа. 

За страдание, бързо ще разберем, че кожата на тези места още веднъж ще се втвърди и уплътни. Ще реализираме положителни резултати, като използваме по-малко фрапантни способи, само че постоянно. 

Прекомерната суха кожа може да се появи и при ендокринни болести или при развиване на диабет, при които могат да се появят рани и язви, което би трябвало да се съветва с доктор. 

Въпреки това, главната причина за несъразмерна неравност и напукване на петите е сухота, липса на разтегливост и незадоволително смазване и поддържане на кожата на петите всекидневно. Благодарение на алкалната си природа, содата омекотява твърдия епидермис и оказва помощ за унищожаване на мазоли и мъртви кафези, също по този начин почиства и леко изсветлява.

Сода бикарбонат или морска сол против груби пети - по какъв начин се ползва?
Съвети, които ще облекчат напуканата кожа по ръцете и ходилата
На първо време е значимо да разберете появяването на напукването. За да извършите това, можете да се консултирате с кожен лекар или педиатър....
Прочети повече
Използвайки сода за самун или морска сол, ще забележите резултата съвсем незабавно, а постоянните процедури на всеки няколко дни или един път седмично ще вършат краката ви добре поддържани и гладки. Има няколко метода за потребление на сода за самун, които са профилактични, само че също по този начин оказват помощ, когато към този момент са се появили пукнатини. 

Можем да си създадем пилинг с някой от двата продукта, да го разтрием върху краката и да го оставим за миг да омекне. Две супени лъжици сода за самун би трябвало да се смесят с една супена лъжица вода, с цел да се получи консистенция на гъста паста. Втрийте получената паста върху краката, оставете я за няколко минути и я измийте. Кожата, омекотена по този метод, би трябвало деликатно да се избърше с пемза. След това подсушете краката си и нанесете овлажняващ крем. 

Преди пилинг можете да накиснете краката си в топла вода за към 5 минути, което ще усъвършенства резултата на содата за самун.

Накисване във вода с добавка на сода

Друг метод да се отървете от мазолиния епидермис е да накиснете краката си в малко количество топла вода с добавка на 2 супени лъжици сода бикарбонат. Такава " вана " би трябвало да продължи 5-10 минути. След изсушаване на краката е най-добре да употребявате овлажняващ крем или крем с урея за в допълнение омекотяване и разтегливост на епидермиса. За да комбинирате работата с удоволствието, можете да добавите и няколко капки чай или масло от лавандула във водата, което ще ви разреши да се отпуснете.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР