Които не само поради наивност или сляпа вяра в идеологията

...
Които не само поради наивност или сляпа вяра в идеологията
Коментари Харесай

Стефан Манов: Путин старателно е оплитал Запада в мрежата на зависимости

Които освен заради " доверчивост " или сляпа религия в идеологията на демократичната народна власт, че когато има добър бизнес и междинната класа е стопански добре, мирът е сигурен, а и заради явна корупция и трафик на въздействие, са спомогнали за реализирането на съветските енергийни планове, целящи основаване на взаимозависимост на Европа от съветския природен газ, при заобикаляне на #Украйна.

Още 2008 година Газпром наема някогашния финландски министър председател Пааво Липонен за лобист. Финландия е първата страна по пътя на Северен поток 1. След като престава да бъде канцлер, Шрьодер по чието време започва плана, бива притеглен в Норд Стрийм - сдружението, което създава Северен поток, а след това и в бордовете на шефовете на Роснефт и Газпром.

Франсоа Фийон, френският министър ръководител 2007-2012, по чието време Франция влиза в Северен поток с френския газов колос GDF Suez (по-късно Engie), е обилно заплатен с място в управителния съвет на Зарубежнефт и в Сибир - съветски държавни петролни и петрохимически компании.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР