Кои супер храни ще ви помогнат да спите много по-добре?

...
Сънят е изключително важна част от ежедневието на всеки човек.
Коментари Харесай

Сънят е изключително важна част от ежедневието на всеки човек. Влошеното му качество може да предизвика много физически и психически проблеми. За да може да се справите с безсънието, е достатъчно да се запознаете с храните, които ще ви представим в днешната статия. Още днес изпробвайте някои от тях и се насладете на дълбока и пълноценна почивка.

Вкусните банани

Намерете Kaufland качество в свежия щанд с плодове. Едни от тях, известни с това, че имат благоприятно действие върху съня, са именно бананите. Това е така, защото те съдържат аминокиселината “триптофан”, както и доста добро количество калий и магнезий. Само по себе си това говори за успокояване на нервните клетки и образуване серотонин и мелатонин в организма - вещества, които са от основно значение за добрия сън.

Серотонинът спомага за релаксацията, която определено е необходима, когато искате да заспите дълбоко и да сънувате хубави неща. Важно е да знаете, че той ще достигне до мозъка ви, около час след като сте изяли банана, така че може да го изберете за десерт след вечеря.

Протеинът

Протеинът късно вечер е макронутриент, която ще ви помогне да имате по-добър сън. Това е така, защото той се бори с киселинния рефлукс, който често “избухва” през нощта и пречи на бързото заспиване. Вече ще знаете, че преди сън е добре да хапнете нещо малко, като чисто месо, сирене, сварено яйце или пък вкусна извара.

Предлагаме ви да не прекалявате с количеството, защото може да затормозите организма си и това да не ви позволи да заспите. Хапнете малко количество храна и се опитайте да я ограничите поне час преди да заспите. Бадемите също са страхотни, защото в тях има солидна доза магнезий, както и протеин. Малка шепичка преди лягане е идеална за хубав сън.

Заложете на чаша мляко

Това вероятно е най-разпространеният метод за добър сън. Една чаша топло мляко би ви помогнала да се справите с безсънието и да подобрите значително времето за почивка. Качествени и сертифицирани млечни изделия вижте тук.

В млякото се съдържа голяма доза триптофан, а вече знаете, че това е в основата на качественото спане. Освен това, от него може да си набавите калций, който ще ви помогне да произвеждате повече мелатонин.

Ако понякога се събуждате през нощта, може да си стоплите чаша мляко и да я подсладите с малко мед. Не прекалявайте със сладкото, защото може да ви държи будни по-дълго време.

Направете си успокоителен чай

Понякога ежедневието на човек може да е много напрегнато. Независимо дали имате, или нямате проблем със съня ви предлагаме да си правите по една чаша топъл чай всяка вечер. Важно е да не приемате черен, защото той има ободрителния ефект на кафе, тъй като съдържа кофеин.

Към чая може да добавите малко мед, джинджифил или пък парченце лимон. Изпийте го в спокойна среда, с книга в ръка или пък под звуците на успокояваща музика.

Сънят е много важен и ви препоръчваме да се консултирате със специалист, ако безсънието вече е станало част от живота ви. В случай, че нарушеният сън е по-скоро рядко явление, може да пробвате нашите предложения. Кое от тях ще опитате още тази вечер?

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР