Кои ще са министрите в кабинета Денков-Габриел“ ще стане ясно

...
Кои ще са министрите в кабинета Денков-Габриел“ ще стане ясно
Коментари Харесай

Кога ще стане ясно кои ще са министрите в кабинета „Денков-Габриел“?

Кои ще са министрите в кабинета „ Денков-Габриел “ ще стане ясно в четвъртък, на 25 май, научи bTV. Тогава се чака първият претендент за министър председател акад. Николай Денков да разгласи публично листата с имена.

Служебните министри импровизирано споделят, че хоризонтът на мандата им изтича на 31 май

По информация на bTV ГЕРБ-СДС ще имат единствено един представител и това е Мария Габриел, която първо ще е вицепремиер и министър на външните работи, а след 9 месеца и министър председател. Това ще е и единственият вицепремиер.
Така първата политическа мощ ще поддържа оферти от ПП-ДБ кабинет.

Двете първи сили водят диалози за другите разновидности за сформиране на постоянно държавно управление

Преди 20 дни акад. Денков към този момент показа един проектокабинет и през вчерашния ден разгласи, че не се чакат промени в него, само че такива въпреки всичко ще има. Важно конкретизиране е, че към момента сътрудниците от ДСБ и „ Зелено придвижване “ не са споделили своето „ да “ на концепцията за ротация и надлежно на своите хора в кабинета.

Той разгласи и че може да има някои дребни промени в имената, показани с проектокабинета „ Денков “

Другата партия в обединението – „ Да, България “ няма да предлага свои министри и продължава да упорства за експертно, а не политическо държавно управление.

Снимка: bTV

По информация на bTV местата си в кабинета ще запазят Асен Василев като претендент за министър на финансите; Даниел Лорер с сектор нововъведения, Христо Даскалов за поста на министър на земеделието и Милен Матеев като претендент за правосъден министър с основна задача да търси конституционно болшинство.

Всички те са политически лица от Политическа партия.

Снимка: bTV

Най-вероятно номинациите си ще запазят и дългогодишният шеф на Националния център по публично здраве д - р Христо Хинков като министър на опазването на здравето, проф . Тодор Тагарев за сектор защита и Юлиан Попов за сектор екология. За поста на обществен министър към момента е настоящо името на някогашния зам.-министър Иван Кръстев .

Снимка: bTV

Предстои да стане ясно дали в ротационен кабинет ще взе участие юристът Андрей Янкулов , който получи номинация за министър на вътрешните работи, както и финансистът  Юлиан Войнов за сектор стопанска система.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР