Кои са предпочитаните места за туризъм около националния празник -

...
Кои са предпочитаните места за туризъм около националния празник -
Коментари Харесай

Все повече българи залагат на патриотичния туризъм

Кои са желаните места за туризъм към националния празник - 3 март? Оказва се, че от ден на ден българи избират патриотичния туризъм - походи по местата, свързани с Освобождението на България, оповестява Българска национална телевизия.

Основната желана дестинация за дните към националния празник 3 март е връх Шипка. Там туристите могат да посетят историческите места, свързани с защитата на Шипченския проход по време на Руско-турската война. А в паметника може да се види богата сбирка от ордени и медали, фотоси и документи, персонални движимости на участници в боевете, оръжие. Възрожденските градове са другите направления, по които се насочат туристите.

„ Патриотичният туризъм се развива изключително в градове като Калофер, Копривщица и по този начин нататък възрожденските градове ", разгласи кметът на Калофер Румен Стоянов.

„ Аз следя от няколко години по този начин в действителност огромен приток от хора, които идват особено да се поклонят пред паметника на Ботев и неговото дело. И освен особено за 3 март и такива бележити дати постоянно има хора, които с почитание се отнасят към празниците. Идват. Това значи, че хората в действителност си обичат и почитат историята ", добави кметът на родния град на Ботев.

Тематичните екскурзии до историческите места, предлагани от туроператори са на цени от 15 до 35 лв. за един ден. Много хора избират да си ги провеждат сами, само че би трябвало авансово да запазят места за нощувка.
„ Сега доста повече се разраства легловата база, само че виждаме дефицит. Затова на нашите такива празници към града е цялостно. Представете си единствено че град като Карлово има доста по-малка леглова база, в сравнение с Калофер ", изясни Румен Стоянов.

Според прогнозите на Института за разбори и оценки в туризма, наклонността за напредък в развиването на културно-историческия и поклонническия туризъм ще продължи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР