Кои са най-опасните и кои - най-атрактивните играчки на пазара

...
Кои са най-опасните и кои - най-атрактивните играчки на пазара
Коментари Харесай

Кои са най-опасните играчки на българския пазар

Кои са най-опасните и кои - най-атрактивните играчки на пазара сега? До Коледа остават по-малко от две седмици, а огромното извършване на покупки за най-малките към този момент стартира.

Актуални данни демонстрират, че повече от 15% от тестваните от специалисти играчки не дават отговор на условията за сигурност. Така близо 6000 рискови играчки се изземат всеки месец от комерсиалната мрежа или от митническите управляващи, оповестява Нова телевизия.

Най-много от сигналите на европейските консуматори за рискови артикули през предходната година са за играчки. 85% от играчките на пазара в Европа, а и у нас, са импорт от Китай. Точно те се оказват и най-опасни.

Средната цена на една играчка е 38 лв., а в потребителската кошница влизат играчки за към 64 лв.. По празниците обаче играчките, които купуваме, ни излизат сред 150 и 300 лв., демонстрират сметките на търговците.

Бебешки-играчки кръгове, пластмасово пони с въже, военен меч, дрон с дистанционно управление, спинъри и дървен ксилофон - това са част от 10-те най-опасни играчки, на които можем да попаднем на европейския пазар.

Малките елементи са безусловно неразрешени за играчките за деца под 3 години. Те би трябвало да са маркирани със специфичен стикер, който предизвестява родителите да прегледат стоката с нараснало внимание.

Плюшените играчки също не са изключително подобаващи за най-малките. Артикулите от първокласен плюш нормално са по-скъпи от останалите. Невинаги обаче цената може да ни ориентира към безвредните играчки. Търговци изясняват, че от време на време по-опасната стока коства тъкмо колкото нейния първокласен еквивалент.

Продажбите на играчки преди Коледа скачат пет пъти, регистрират продавачите. Сред топ играчките за сезона са часовник, който се трансформира в разнообразни чудовища, кукла, която плаче със сълзи и дух, който познава това, което сме си намислили.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР