Кои са най-красивите цветя на планетата – когато става въпрос

...
Кои са най-красивите цветя на планетата – когато става въпрос
Коментари Харесай

Кои са най-красивите цветя на планетата

Кои са най-красивите цветя на планетата – когато става въпрос за цветя, дано си признаем, всички те са много красиви. Въпреки това, всички ние имаме едно цвете (или две), които се открояват най-вече за нас. Вие знаете това за вас. Винаги ви хваща окото, когато минавате около него на път за работа или до момента в който превъртате в интернет. Знаем, тъй като и ние сме по този начин.

Като се има поради това, взехме решение да съберем няколко цветя, които харесваме най-вече, с цел да забележим какво мислите за тях. Това са единствено дребна част от цветята, които считаме за най-красивите, само че сме сигурни, че има доста повече.

Хималайски наследник мак

Като начало, имаме Хималайския наследник мак ( Meconopsis betonicifolia ). Малко думи могат да опишат тъкмо това цвете, само че очарователно е първото, което идва на разум. Цъфтящо в края на пролетта и началото на лятото, това същинско синьо цвете е рядко богатство. Въпреки че постоянно имат репутацията на сложни за развъждане, хималайският наследник мак е задоволително неповторим, с цел да си заслужава опита за развъждане. С малко шанс можете да засадите това богатство в личната си градина.

Далии – кои са най-красивите цветя на планетата

Известно е, че далиите са нежни трайни насаждения с грудкови корени, засадени напролет. Но тези цветни цветя могат да цъфтят и в средата на лятото и могат да останат ярки във вашата градина даже до началото на зимата. Честно казано, далиите са в най-хубавия си тип по-късно в растежа си. Далиите се оферират в толкоз цветове, колкото можете да си визиите и даже варират по мярка.

Божури

Като цяло градинско растение, Божурът (Paeony) е роден в Азия, Европа и Западна Северна Америка. Документирано е, че има 33 известни типа измежду тях. Божурите могат да порастват до височина сред 90 см и 3 метра. Техните комплицирани, назъбени листа ги вършат извънредно ароматно цвете и могат да варират в цвят, макар че нормално са лилави, червени, бели или жълти.

Хибискус – кои са най-красивите цветя на планетата

Тревисто растение с космати стъбла, семейство Malvaceae , хибискусът е красиво огромно цвете. Обикновено се срещат в топли, субтропични и тропически райони, цветята на хибискус не се опасяват да покажат цветовете си, където и да са, и са известни с това, че са много огромни. Хибискусът също е много трагичен в измененията в цвета си, преминавайки от бяло към розово до наситено тръстиково в границите на един ден и даже се предлага в жълто, бяло или прасковено. Не се тормозете, когато видите, че стартират да губят венчелистчета, защото това значи, че цветето е свършило да цъфти и венчелистчетата държат семената на растението.

Магнолия

Казват, че магнолията е сходна на „ хиляда порцеланови чаши “. Цъфтяща при започване на пролетта доникъде на лятото, магнолията Saucer Magnolia прибавя прелестен контрастност към всяка градина. Лесно отглеждано и едно от най-популярните цъфтящи растения в Съединените щати, магнолията е много известна и в Европа. Магнолия Saucer Magnolia дава атрактивни розови и бели цветя, тъй че в случай че търсите нещо, което да провокира възторг във вашата градина, не търсете повече.

Вишнев цвят

Националното цвете на Япония е цветът на японската вишна с причина. Това има доста общо с обстоятелството, че е едно от най-красивите цветя (цветове), за които можем да се сетим. Със своя чисто бял цвят, обагрен в неясно розово наоколо до стъблото, вишневият цвят е в цялостен подем по време на настъпването на пролетта и чакането изцяло си заслужава. С хубав ослепителен разцвет вишневият цвят стана толкоз известен, че даже има фестивал, кръстен на него. Тези цветове са просто красиви.

Ириси – кои са най-красивите цветя на планетата

Ако едно цвете е кръстено на гръцка богиня, можете да сте сигурни, че е имало причина. Всеки градинар желае ириси в градината си и това е най-много заради повода, заради която притеглят красиви пеперуди и колибри. Дори и с подобен възвишен генезис, ирисите са известни като издръжливи, надеждни и лесни за развъждане. Повечето ириси цъфтят при започване на лятото и даже могат да цъфтят още веднъж през късното лято.

Лотос

Последно, само че сигурно надалеч от най-малкото, лотосът символизира непорочност, хубост, великолепие, берекет, изобилие, благосъстояние, познание и успокоение. Тъй като розовият лотос е националното цвете на Индия, лотосът даже се счита за много заветен. Обикновено се срещат в бели и розови цветове, цветята на лотос са водни многогодишни растения и най-често се култивират във водни градини.

Здравословни изгоди на цветето монарда – по какъв начин да ги използваме

Глориоза или Огнена лилия – националното цвете на Зимбабве

Глориоза та е всред най-ефектните представители на семейство Лилии. Името й идва от латинската дума Gloria, която значи популярност. И в действителност цветето е славно красиво. За да покаже цялата си хубост, глориозата би трябвало да се отглежда на ярко и слънчево място, като се защищава от обедния припек. През лятото е добре да се изнесе навън в градината или на терасата, като се сложи решетка, за която да се прикрепи с мустачките на листата си. Много е значимо да се обезпечи висока въздушна мокрота. За задачата саксията се слага в необятен съд с вода, която обаче не трябва да прелива в подложката. Добре е да се пулверизира всеки ден.

След прецъфтяването, в края на лятото, листата завяхват. Саксията с клубена се слага при температура 12-15 градуса и прекарва по този начин до февруари без поливане. В края на февруари клубенът се изважда деликатно, с цел да не се повреди растежната точка. Ако това стане, растението умира. Засажда се в нова почва, която го покрива с към 2 см. Саксията би трябвало да е огромна – с диаметър към 20-25 см. Дренажът е наложителен. Почвата би трябвало да е доста рохкава. Отначало се полива деликатно и последователно количеството на водата се усилва. Младите стъбла се появяват и нарастват бързо, заради което би трябвало да се обезпечи подобаваща опора.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР