Кои са истинските приятели? Те са тези, които те подкрепят.

...
Кои са истинските приятели? Те са тези, които те подкрепят.
Коментари Харесай

Фалшивият приятел е най-опасният човек, когото може да срещнеш

Кои са същинските другари? Те са тези, които те поддържат. Обичат. Уважават. Тези, които желаят повече от всичко ти да си благополучен. Те жертват себе си за теб. До теб са, когато си долу. И ти оказват помощ да стигнеш до върха. Подкрепят те. Винаги. Без извинения. Без оправдания. Те не са просто другари. Те са твоето семейство. И ти ги обичаш повече от всичко. Те теб също. Колко хубаво звучи. Но би трябвало да си огромен късметлия, с цел да имаш подобен другар до теб. Истински. От останалите – подправените, има по доста. Но ще ти е мъчно да ги разпознаеш незабавно.

Те ще се усмихват и ще ти желаят най-хубавото, само че има една измама – в никакъв случай няма да желаят да си по-добре от тях. По-успял. По-щастлив. Когато страдаш, може би и те ще изпитват някаква болежка. Но когато постигаш триумф след триумф, не очаквай да се радват. Не и откровено. Завистта е тази, която ще превземе тялото и мозъкът им. Защото те са просто подправени. И в никакъв случай не са държали на теб. От тях има в обилие. Пази се. Ние ще ти помогнем да ги различиш. Но даже и без нашата помощ, ти ще усетиш по кое време един човек не е откровен към теб. Повярвай.

Представяме ти знаците, които демонстрират, кои са подправените другари.

Те са доста неоправдателни към теб

Истинският другар те поддържа във всичко. Независимо от това, че той не е склонен с теб и дейностите ти. Никога не би те осъдил, нито нагрубил. Фалшивият е този, който ще те съди. И непрекъснато ще те укорява. И няма да изпитва никаква виновност в случай че те е наранил. Така че в случай че имаш другар, който те подлага на критика за всяка една твоя постъпка и в никакъв случай не поддържа мнението ти, а ти опонира за всичко, сигурно не би трябвало да го допускаш да е повече в живота ти.

Говорят зад тила ти

Една доста неприятна линия на подправените другари е, когато приказват зад тила ти. Това не е наложително да е изричането на обидни думи по твой адрес, без твоето наличие. Когато споделяш тайните на своя другар на други, ти проявяваш пренебрежение и двуличие. И се подиграваш с доверието, което е имал към теб. Фалшивите другари приказват неприятни неща и даже са склонни да си измислят погрешни истории, с които да злепоставят своя другар, на който сякаш доста държат.

Псевдо приятелите обичат да лъжат

Ако твоят другар беше Пинокио, неговият нос щеше сега да е извънредно дълъг. Защото той непрестанно лъже. За безусловно всичко. Това може да се дължи и на обстоятелството, че той вижда, че ти си по-успешен от него. И посредством лъжите, подправеният другар желае да си построи облик, с който да те превъзхожда. Стой надалеч от този вид хора. Истинският другар ще се радва на твоите триумфи и ще ги приема за свои.

Не могат да вършат похвали

Псевдо приятелят не може да прави похвали. А в този момент досети ли се от кои хора, в твоето обграждане в никакъв случай не си чувала хубави думи за външния ти тип или достиженията ти? Комплиментите от приятелите са доста значими. Те могат да издигнат настроението ти и да те създадат щастлива. Само същинските другари са способни на това. Защото те откровено се радват и предават позитивната си сила на теб. А останалите, без значение от триумфа, който си постигнала, в никакъв случай няма да се зарадват същински. Те ще кажат, че той се дължи на връзките, които имаш или е просто шанс.

Проявяват пренебрежение по доста тънък метод

Тоест подправеният другар се преструва, че не желае да бъде недодялан и да те засегне, само че прави тъкмо противоположното. Според специалисти, всичко това е обвързвано с превъзходството. Те желаят да те обидят, тъй като виждат, че ти си по-напред от тях и си мислят, че по този метод ще те наранят. Просто злоба. Знаят нещата, за които те боли и все пак, те ги употребяват против теб. И постоянно се оправдават, че не е било съзнателно. Но, когато знаеш, че от обещано нещо твоят другар ще го заболи, няма да го правиш, нали? Ако си същински другар, несъмнено!

Те са доста дребнави

Псевдо приятелите са извънредно дребнави. Те се ядосват даже и за най-незначителните неща. Склонни са да се разсърдят от нищото. Тази отрицателна личностна линия, която подправените другари имат, ги кара да бъдат непрекъснато груби и в неприятно въодушевление. Стой надалеч от такива хора. Те предават негативната си сила на теб и не ти въздействат добре. А и каква изгода имаш от тях?

Винаги са отрицателно настроени

Още една неприятна линия, която няма по какъв начин да пропуснем. Забелязала ли си какъв брой отрицателно настроени към всичко са някои от твоите другари? Дори и да се случват хубави неща, те не могат да се зарадват. Нито могат да се провиснал и да се забавляват. И сега, в който им споделиш хубава вест за теб, те стартират с упреците. Защо го вършат? Толкова ли е мъчно просто да се зарадват за теб?!

Често не са съгласни с теб

Да, правилно е, че всеки има мнение и не е наложително да се припокрива с твоето. Когато твоят сякаш другар в никакъв случай не се съгласява с теб, сигурно има нещо персонално към теб. Той не харесва нищо, което предлагаш, показваш или казваш. Прави го, тъй като желае да отстъпиш и да се преклониш пред неговите стремежи. Фалшивият другар постоянно желае да е над теб. А ти нямаш потребност от такива хора в живота си. Не го заслужаваш. Не те заслужават. Продължи без тях. За твое положително.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР