Кои и колко души искат оставката на това правителството 5

...
Кои и колко души искат оставката на това правителството 5
Коментари Харесай

Стоянова: Искаме да видим колко са искащите оставка на кабинета

Кои и какъв брой души желаят оставка та на това държавното управление 5 месеца преди неговия естествен край. Кои са тези хора – желаеме да ги забележим и чуем.

Това сподели пред Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова , в коментар за непрестанните към този момент 49 дни антиправителствени митинги с искане за оставка та на премиера Бойко Борисов, на държавното управление, на основния прокурор Иван Гешев и за почтени избори, съобщи БГНЕС.

За мен изрично блокади те на основните кръстовища по буквата на закона са законни, само че по буквата на морала са противозаконни. Не желаеме да се случат провокации, по тази причина не ги разчистваме, разяснява още Стоянова.

Председателят на Комисията по бюджет и финанси приказва за предложенията на ГЕРБ за нова Конституция.

Става въпрос за правосъдната система, където могат да се добавят и трансформират още доста неща, за реализиране на конституционна самостоятелност на правосъдната система. Има и няколко оферти, към които всички български жители обявиха поддръжката си на референдума преди няколко години, сподели Стоянова.

По нейните думи през вчерашния ден при консултациите с обособените партии е било конкретизирано, че това, което е импортирано досега, е минимално, а смисълът е бил да се повдигне въпросът за Велико народно събрание и нова Конституция.

От Вътрешна македонска революционна организация ясно показаха своята кардинална поддръжка за привикване на Велико национално заседание и подготовка за нова Конституция. Нормално е те също да имат някакви свои оферти, които да желаят да бъдат включени, разясни Стоянова.

Тя добави, че НФСБ също са декларирали, че имат сходни оферти. Вероятно и другите групи, в случай че успеем да внесем предлагането, също ще имат своите хрумвания. Тепърва предстоят диалозите всъщност, съобщи още Менда Стоянова. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР