Кои бяха най-популярните политически коментари в социалните мрежи тази седмица?

...
Кои бяха най-популярните политически коментари в социалните мрежи тази седмица?
Коментари Харесай

ТОП коментари на седмицата: Най-добрите попадения от социалните мрежи

Кои бяха най-популярните политически мнения в обществените мрежи тази седмица? Ето какво означаваме за значимо от Actualno.com.
 
1. Полина Паунова: Работата носи независимост в Аушвиц. Очевидно и в България през 2020 година
 

" Има неща, които не се понасят. И исторически неточности, които е неприемливо да се вършат.
В гимназията ми преподаваше германка. Когато разказваше за концентрационните лагери очите й се пълнеха със сълзи. И изпитваше безумен позор, че страната й е взела участие в " това ".
Впрочем, в Германия името Адолф не е неразрешено. Просто след Хитлер никой не го употребява ", в обществената мрежа Facebook.
" Arbeit macht frei " - това е надписът на входа на " Аушвиц ".
", сподели през днешния ден министър-председателят Бойко Борисов, демонстрирайки асфалт. (тая отпратка също е напълно символична). И по-страшното е, че никой не му реагира.
Има неприемливи изречения. И няма опрощение за тях. Когато става дума за тях... не съществува неточност на езика, комизъм, незнание. Не съществува нищо.
Работата носи независимост в Аушвиц. Очевидно и в България през 2020 година "
 
2.  Тео Ушев: Тиквата ще остане в историята с геноцида над личния си народ
 
Това, което се случва в България е злокобно. Нямам думи просто... За страдание, почтени хора заплащат с живота си малоумието и безхаберието на ръководещите. А Тиквата ще остане в историята с геноцида над личния си народ,, който е номиниран на премия " Оскар ".
" А думите му " Работата носи независимост " ще останат като притча на психопатологичен управнически цинизъм ", написа още той.

Припомняме, че през 2017 година филмът на Ушев. „ Сляпата Вайша “ беше номиниран за премията на американската кино академия „ Оскар “ за късометражен анимационен филм
Поредното риалити шоу от джипката на Борисов, излъчено във Facebook през вчерашния ден, провокира проливен дъжд от мнения в обществените мрежи.
Борисов наподобява не си даде сметка, че думите му могат да се свържат с „ Arbeit macht frei “ - немска фраза, означаваща: „ Трудът освобождава “. Този девиз е поставян над входа на доста концентрационни лагери от националсоциалистическия интервал в Германия.
 
3. Aнна Заркова: Пратиха полиция в Съюза на българските публицисти


Пратиха полиция в Съюза на българските публицисти. Щяла да ревизира журналистическото общо заседание, което се състоя преди няколко дни.
Това е неприятна вест за българската народна власт, несъмнено. Но е добра за съюза на публицистите. Щом го преследват с полиция, значи е жив!
Това в обществената мрежа Facebook.
Съюз на българските журналисти беше в кома, изглеждаше мъртъв с години - един път смълчан, легнал и нищожен, различен път обезкръвяван, ограбван и изнасилван...Но се раздвижи в последно време и към този момент го бият - затова го има, някому пречи, а на мнозина на необходим.
То същото важи за публицистиката. Нищо, че огромна част от нея спи или кълве в този момент в кокошарника при мисирките.
 
4. Илиян Василев: Мангъров е заслужен човек и е обикновено да се включи на първа линия


" Жалка история. Доцент Мангъров е заслужен човек и е обикновено, тъй като е престиж измежду инфекционистите, а без тях борбата с ковид е невъзможна ", в обществената мрежа Facebook.
Министър Ангелов няма по какъв начин да се опре на Щаба откакто основния здравен началник у нас доцент Кунчев му предлага неприемливи оферти.
Лесно се затваря страната, мъчно се възвръща от пандиза. Разбира се, това и тарикатски ход и на Борисов с цел да вкара Мангъров в общия кюп и да го накара да млъкне.
Доколкото го познавам няма да стане. Просто ще продължи да приказва, само че от " първа линия ".
Ако инцидентно заболея ще се доверя на доцент Мангъров и на професор Костов, както и на доцент Симидчиев, не на здравни служители и шефове.
 
5. Слатински: Управляват ни хора, които ги нямаше на 10 ноември
 
, които ги е нямало на 10 ноември 1989 година Нямало ги е не тъй като не са били родени. А тъй като не са били забележими, не са били персони, като предписание са били измежду утайката на обществото - пасивни, приспособленци, сметкаджии, хитреци, страхливци и безлични.
Всички татковци, герои, страдалци, грешници, жертви на трансформацията се отрониха в небитието на процеса на променяне на България. Останаха те. Зле образовани, зле възпитани, некомпетентни, арогантни, егоистични, самовлюбени и самодоволни...
Те са тези, които се спотайваха, които се ослушваха, които си правеха тънки сметки, които търпеливо изчакваха да мине първо страшното, след това неразбираемото, по-късно сложното, сетне комплицираното ", в обществената мрежа Facebook.
" Ние и пристигналите след нас минахме и през огъня, и през водата, и през медните тръби, и през болките, и през обидите, и през разочарованията. Ние платихме непостижимо висока цена, нас ни ругаят, ненавиждат, осмиват и не помнят.
А те пристигнаха наготово. Хвърлиха овчите кожи на безобидните и кротки душици, а тъй като и грам от себе си не са пожертвали, с цел да се случи това, което се случи, те не го и ценяха. Те не го и ценят, по тази причина го омаскаряват, трансформират в уродливо и нечисто.
От един миг нататък те излязоха на повърхността и започнаха да се впиват като кърлежи в тялото на демокрацията, да бъркат с алчни ръчички из душата ѝ, да я насилват и принуждават да застава в неприлични пози пред тяхната властова и материална сласт.
Те са в действителност наследници на най-лошото от соца и бързо се възползваха от най-лошото от демокрацията. Затова са те в този момент и се канят още дълго да бъдат. Те, а не другите - които можеха да запазят най-хубавото от соца и да реализират най-хубавото от демокрацията.
Да, има доста неприятно през днешния ден и има доста положително през днешния ден.
Но аз към този момент знам твърдо - положителното през днешния ден е макар тях и те нямат заслуга за него. А неприятното е заради тях. Най-вече поради тях.
Да са живи и здрави. В края на краищата те ни надиграха, те ни надцакаха. Вярно е, че играха непочтено, че мамеха и лъжеха, че шмекеруваха и използваха белязни карти.
Но ние също сме си отговорни, ние също сме отговорни пред България. Защото всички положителни и мощни карти бяха в ръцете ни. Ала ние не ги изиграхме добре.
Затова и ни изиграха - изиграха ни хората от утайката на соца и техните духовни, а от време на време и техни родни деца. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР