Кои белези на демографската криза в България се отразяват върху

...
Кои белези на демографската криза в България се отразяват върху
Коментари Харесай

Вижте темите на държавните зрелостни изпити по желание

Кои белези на демографската рецесия в България се отразяват върху работната мощ? На този въпрос отговаряха зрелостниците на днешната матура по избор по география и стопанска система. Те трябваше да покажат и умения да извличат, проучват и интерпретират информация от географски текст, графики и статистически данни.

15 държавни зрелостни изпита по избор се организират през днешния ден. Общо 598 зрелостници се явиха сутринта на матурите по математика, философия, история и цивилизация, география и стопанска система, биология и здравно образоване и профилирана подготовка по съветски език.

На изпита по философия учениците разсъждаваха върху алтернатива на семейство - да резервира или да продаде наследствена къща в красиво планинско село, с цел да обезпечи следването на детето си в западен университет. Зрелостниците размишляваха какви полезности биха залегнали в основата на решението на фамилията. Те имаха за задача и да сформират философско есе върху мисълта на Блез Паскал - " Колкото по-интелигентен е човек, толкоз повече чудачество открива у другите хора. За посредствения всички са идентични. "

На въпроса: " Как българите постигнали църковна самостоятелност през Възраждането? " трябваше да отговорят зрелостниците на изпита по история и цивилизации като сформират текста си след разбор на разнообразни източници.

Задачите със свободен отговор по биология и здравно обучение бяха за конструкция и функционалностите на биоорганичните съединения, функционалността на нервната и отделителната система при индивида. Бяха сложени и задания, свързани с разнообразни болести и тяхната предварителна защита, с еволюцията на животните и индивида.

По-късно през днешния ден не престават държавните зрелостни изпити по физика и астрономия, химия и запазване на околната среда и по другите равнища британски, немски и съветски език (общообразователна подготовка).
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР