Когато започва наказателно производство срещу един известен столичен бизнесмен –

...
Когато започва наказателно производство срещу един известен столичен бизнесмен –
Коментари Харесай

Андрей Янкулов: Пепи Еврото изчезна, сега Мартин Нотариуса е убит – има ликвидиране на лидерите на подобни организации

Когато стартира наказателно произвеждане против един прочут столичен предприемач – Веселин Денков, с приятелката му Ивайла Бакалова се свързват всевъзможни хора, предлагащи подпомагане против съответна сума. Тя е записала диалозите и пристигна при нас. Имаше няколко души, при които си личеше, че са явно осведомени със обстановката в правосъдната система – по метода, по който приказват, по информацията, която имат. Един от тях бе Мартин Божанов – Нотариуса. Това изясни Андрей Янкулов, Старши юридически специалист в Антикорупционния фонд, в ефира на бТВ.

„ Това е група, чийто водач е въпросният Божанов. Тя се занимава с ходатайство при сходни проблеми на хора с благоприятни условия с правораздаването. Това са главно хора с контакти по високите етажи на правораздаването. Нотариуса е лице от контингента ”, посочи той.

Според него, щом групата може да назначи брачната половинка на Божанов в ГДБОП – това е образец за въздействието на групата по върховете на ръководството: „ Правосъдната система не се задейства по съответен метод след тези данни. Сам по себе си този факт приказва за равнищата, до които са достигали престъпните организации. ”

„ Петьо Петров изчезна – хипотетичният водач на другата такава мрежа. Сега Божанов е погубен. Тази повтаряемост може би би трябвало да ни наведе на мисълта, че има очистване на водачите на такива организации, с цел да не стане публично притежание информацията, с която разполагат тези групи. Няма подозрение, че такива хора имат доста информация за доста хора от властта ”,, безапелационен е Янкулов.

„ Божанов се свърза с нас през общи познати. Два-три пъти опитваше да направи среща, само че след гледище от негова страна преценихме, че е добре да се забележим ”, съобщи Ивайла Бакалова.

„ Моят мъж беше в ареста без никакви доказателства, по политически аргументи – бе забелязан на митингите през 2020 година и е сметнато, че е опасност за тогавашното държавно управление. Измисля се скалъпено обвиняване. Нотариуса ни сподели, че мъжът ми няма да излезе от ареста, в случай че не вкараме връзки.

Предложението пристигна от юриста, с който Божанов работеше. Той сподели, че би трябвало да се заплати не по-малко от 100 000 евро – това е начална сума за тези хора, като тип абонамент е. Обещаваха да променят мярката на мъжа ми. Беше ми казано, че това са хора, които приказват с хора от най-високите етажи на властта.

Страхът не беше водещ. Не се притеснявах, тъй като се борех за правдивост. Вероятно има хора, които заплащат тези пари. Но когато знаеш, че си изцяло почтен, имаш един излаз – не да платиш, а да разобличиш тези хора ”, сподели още Бакалова.

На въпрос познава ли брачната половинка на убития – Гергана Грънчарова, Бакалова разясни: „ Познавам Гергана. Изказвам съболезнования на околните на жертвата – какъвто и да е, той оставя деца зад себе си. За Гергана и позицията ѝ в ГДБОП ние алармирахме някогашния министър Бойко Рашков и по този начин ѝ беше лишен достъпа. ”

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР