Когато започнем, всички ще разберат - Това заяви секретарят на

...
Когато започнем, всички ще разберат - Това заяви секретарят на
Коментари Харесай

Украйна: Когато контраофанзивата започне, всички ще разберат

" Когато стартираме, всички ще схванат " - Това съобщи секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Олексий Данилов, съобщи в изявление за Ройтерс.

Той отговоря на въпрос дали украинските въоръжени сили към този момент не са почнали контранастъпление , а по думите му това към момента не е станало.

Според Данилов изказванията на Министерството на защитата, което неотдавна заяви, че украинската контраатака е била отблъсната, са погрешни и тъй като в действителност тя не е почнала.

" Фактът, че те са там с нерешителност, разказвайки за нашите дейности в избрани посоки и считат, че това е контранастъпление - не виждам смисъл да разясня тези заболели хора ", сподели секретарят на НСБОП.

В изявление за Ройтерс Данилов разяснява и изказванията на съветските управляващи, че Украйна е отговорна за взривяването на язовира в Каховка . Според него е " физически невероятно " украинските военни да подхващат сходни дейности .
 Зеленски: Русия взриви язовира, с цел да попречи на контранастъплението
Зеленски: Русия взриви язовира, с цел да попречи на контранастъплението

Преди година Украйна " сподели, че имаме информация, че нещо ще се случи "

" По това време там не е регистриран обстрел. И не е имало наличие на наши военни, на наши, да кажем, жители на тази територия. Тази територия, за жалост, беше окупирана от съветски терористи от март предходната година . И точно съветските терористи бяха там, те направляваха тази част от нашата територия. И по тази причина да се твърди, че сме го създали в тяхно наличие, е цялостен спектакъл на парадокса. "

Украинските управляващи настояват, че съветските военни са взривили язовирната стена на водноелектрическата централа " Каховка ", с цел да предотвратят украинска контраофанзива. Москва дефинира случая като резултат от някакъв тип бойкот от страна на украинските сили, само че не показа никакви доказателства.
 Украйна: Край Бахмут преминахме от защита в нахлуване
Украйна: Край Бахмут преминахме от защита в нахлуване

Вагнеровците са напуснали града
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР