Когато за първи път чух за лечението на кашлица с

...
Когато за първи път чух за лечението на кашлица с
Коментари Харесай

Черна ряпа с мед спира кашлицата моментално

Когато за първи път чух за лекуването на кашлица с черна ряпа, това ми прозвуча много несериозно. Не че нямам доверие в националната медицина, само че просто не можех да допускам, че няколко лъжички от сок от ряпа са способни да облекчат, та даже и да излекуват детската кашлица, споделя млада майка в purvite7.bg.

След време се видях с моя другарка, която беше извънредно въодушевена и с екстаз разказваше, че е съумяла да се оправи с кашлицата при своя наследник единствено с няколко приема на сок от черна ряпа. След няколко месеца детето ми се разболя. Предписаха му курс с антибиотици, от който нямаше никакъв резултат. Последва втори курс с различен антибиотик. След това консултация с хомеопат, билколечение и така нататък Накрая към този момент бях в цялостна невъзможност и взех решение да опитам с черната ряпа.
След дълго търсене съумях да закупя такава от една баба на пазара, която беше безапелационна, че този национален лек против кашлица работи безотказно. Още помня думите й: „ След една седмица детето ти ще спре да кашля, ще видиш! Ела отново да ми кажеш какъв е резултатът. ”

Прибрах се у дома, изпълних рецептата напълно точно и започнах да давам от сокчето, което този зарзават обилно отделяше. На втората заран детето ми се разсъни и за първи път от седмици не се давеше от кашлица. Реших, че е просто случайност, само че продължих да давам от сока. Последваха няколко прокашляния, само че те нямаха нищо общо с хриповете, наподобяващи задушаване от предните дни. На четвъртия ден нямаше и диря от кашлицата и за мен това беше изцяло необяснимо.

От всичко това научих, че от време на време, когато сме извънредно скептични към нещо, се оказва, че точно то може да помогне на нас или на наш непосредствен. Определено този лек се оказа потребен освен при моето дете, само че и при децата на мои познати. Негативната страна е, че не постоянно е разполагаем на пазара (черната ряпа се предлага най-вече в зимния сезон). Ето по какъв начин можете да си я приготвите:

Вземете една черната ряпа и я измийте добре. Направете в нея дупка, в която сложете малко мед (около една супена лъжица). Ако не разполагате с мед, можете да употребявате пудра захар. След 4-5 часа дупката ще се запълни със сока от ряпата. От този сок се пие по една супена лъжица три пъти на ден. След като изсипете натрупалия се сок, още веднъж напълнете дупката с мед или пудра захар, с цел да се образува нова течност.

Сиропът от черна ряпа е доста сполучлив и има силата на натурален антибиотик, работи отхрачващо и успокоява гърлото. Може да се употребява при бронхит, ларингит или фарингит, загуба на гласа или възпалени сливици.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР