Когато я открили за пръв път, изследователите решили, че някакви

...
Когато я открили за пръв път, изследователите решили, че някакви
Коментари Харесай

Бимбалов за проектокабинета: Министър на икономиката е партиен лидер, чието място е в архивите

Когато я разкрили за пръв път, откривателите решили, че някакви студенти по биология са създали перверзен опит. Птицечовката има ципи сред пръстите, само че и човка. Освен това кърми, без да има зърна, само че и не ражда децата си, а ги снася. Птицечовката е изумителен естествен феномен и всички можем да се дивим на странното й съвършенство.

В новото ни държавно управление неповторимото идва от странната композиция сред изцяло нови лица и омръзнало овехтели такива. Младите са тези, които занапред ще пазят името си, без да се крият зад остарели лаври. За пръв път виждам, да вземем за пример, министър на културата, който не поема поста за заслуги, а с цел да модернизира това отчайващо спряло министерство. Похвално и самоуверено. В същото време министър на стопанската система е партиен водач, чието място е в архивите. При това водач на партия, разчитаща единствено на популизъм по социално-икономическите тематики.

Птицечовката е неповторимо животно. И в действителност е извънредно пъргава и сполучлива. За нас, обаче, е рано да гадаем по какъв начин новото държавно управление ще съумее да тръгне напред. Можем единствено да им пожелаем триумф, да се надяваме, само че най-много да следим деликатно и от близко всяка тяхна крачка. Едно, обаче, можем умерено да кажем от в този момент. За пръв път имаме толкоз изключително постоянно държавно управление, само че и от дълго време не сме виждали същинско държавно управление. Кабинетите на ГЕРБ и техните патерици бяха просто миризливи купчинки от събрани по пътя некадърници, с никаква стойност и официални функционалности. Надявам се това време дефинитивно да е в срамните ни мемоари.

Радослав Бимбалов, Фейсбук

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР