Когато водиш хора в пещерите, не може да влизаш, без

...
Когато водиш хора в пещерите, не може да влизаш, без
Коментари Харесай

Петър Берон: Предупредих Луканов седмица преди да го убият

" Когато водиш хора в пещерите, не може да влизаш, без да вземеш всички ограничения, в политиката обаче е доста комплицирано, не могат да се вземат всички ограничения, изненади постоянно са вероятни ", това сподели в предаването " Офанзива с Любо Огнянов " по NOVA NEWS Петър Берон, някогашен ръководител на НКС на Съюз на демократичните сили.

" 1988-ма имаше придвижване към нещо ново в цяла Европа. Крайно време беше цялата върхушка да си замине. В някои страни започнаха интелектуалците, в други служащите ", добави още той.

За него самостоятелното съдружие " Екогласност " е било първата организация, която оспорва превъзходството на Българска комунистическа партия. Събрани са 12 000 подписа и са импортирани в Народно събрание, като е проведено шествие. Берон написа заявление до кмета, с цел да обезпечи сигурността на шествието, а участниците в него са били към 4000 души, а не 40 000.

Още не е бил настъпил 10-ти ноември, само че към този момент се е усещало, че идва времето за смяна, а това се е знаело от по-умните в Българска комунистическа партия.

" Андрей Луканов споделя още 86-87-та година, че „ в случай че ще се строи капитализъм, дано капиталистите да сме ние “, разкри Берон.

За някогашният министър председател Петър Берон описа, че е бил в комплицирани взаимотноошения с рискови структури като „ Газпром “ и е знаел прекалено много. Седмица преди да го убият двамата се срещат и Берон го предизвестява, че е в рискова обстановка, а Луканов дава отговор, че в случай че са решили да го убият, ще го убият.

Бившият ръководител на Съюз на демократичните сили съобщи, че се е опитал да прокара в новата Конституция от 1991 година точка, която да гласи, че правата на индивида са свързани със отговорностите му, само че не съумява, а всички свободи на жителите, словото, печата, събиранията, пътуванията, частната благосъстоятелност, са извоювани една по една.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР