Когато влезете в малък апартамент, той не трябва да създава

...
Когато влезете в малък апартамент, той не трябва да създава
Коментари Харесай

9 от най-добрите идеи за интериорен дизайн на малък апартамент, с които да изглежда по-голям |

Когато влезете в дребен апартамент, той не би трябвало да основава чувство за тясно и претрупано пространство. С помощта на интелигентно потребление на материали, цветове и работата с пропорциите е изцяло допустимо да се сътвори уютния дом, за който мечтаете.

С помощта на дизайнера на Антония Саранеделчева, ще споделим с вас няколко лесни трика за вярно планиране и осъществяване на интериорния дизайн на дребен апартамент, с които можете да заблудите окото, че пространството е по-голямо в сравнение с в действителност е.

Най-добрите 9 съвета за интериорен дизайн за дребни жилища

Светли цветове

Едно от наложителните неща, които би трябвало да имате поради, когато вършиме план за интериорен дизайн на дребен апартамент е цвета на стените. По-светлите пастелни и неутрални цветове са извънредно подобаващи за дребните пространства, защото основават чувство за шир.



Изберете мебели за пространството

Ако размерът на пространството, с което работите, е стеснен, ще би трябвало да мислите ексцентрично, когато става въпрос за обзавеждане и за избор на мебели, които да се вписват добре в по-малко пространство. Ако не можете да поставите обичаен диван, без да заемете да вземем за пример цялата стая, тогава вместо това изберете два меки фотьойла.
Ако нямате място за обичайната масичка за кафе, изберете различна, която е по едно и също време и ракла за предпазване.



Използвайте кръгла маса

Ако желаете трапезна маса за хранене, само че сте лимитирани в пространството, изберат кръгла със междинен крайник, по този начин към нея можете да наредите повече столове. Липсата на ъгли я прави доста по практична откъм заемане на пространство и функционалност. Правоъгълната маса заема доста повече повърхност от стаята за това изрично не се предлага за дребни пространства.



Поддържайте прозорците леки и проветриви

Когато се пробвате да създадете заблуда за повече пространство, запазването на нещата леки и ефирни е от основно значение, тъй че когато става въпрос за дизайна на прозорците, по-малкото е повече. Избягвайте тежки дървени корнизи и дългите тъмни пердета.
По-леките щори, които могат да се навиват денем, ще подсигуряват, че естествената светлина свободно ще влиза в жилището денем, което ще го направи по-голям и по-ярък.
Избягвайте да поставяте мебели пред прозорците, които по-късно блокират гледката и светлината. Тук е значимо да отбележим, че всичко е обвързвано с деликатно обмисляне и систематизиране на мебелите, с цел да се сътвори илюзията за повече пространство и да се избегне чувството за натруфеност.

Използвайте огледала, с цел да отразявате светлината и пространството

Друг остроумен метод за основаване на заблуда за повече пространство е потреблението на огледала на основни места, за отразяване на светлината и прибавяне на в допълнение измерение към основните стени в жилището.

Заложете на една настилка в целия апартамент

Според доста експерти изключително при дребните жилища с отворен проект, в случай че се придържате към един и същи материал и цвят на подовата настилка в целия апартамент, това основава чувство за по-голям шир. Ако желаете малко топлота можете да употребявате килими.
Имайте поради, че избора на разнообразни цветове подови настилки могат да разделят жилището, което ще го направи по-затворен и дребен.



Осветление

Когато избирате вашето осветяване, заложете на декоративни осветителни тела за осветление на стаите, без да изразходвате скъпо пространство. Налични са доста дизайни и варианти, които безпроблемно ще се впишат във всевъзможен вид интериорен дизайн.
Заложете на стенни осветителни тела, а не на подови или висящи таванни, които взимат от пространството в стаята.

Сменете вратите

Когато обмисляте интериорния дизайн на дребен апартамент можете да разгледате промяната на вратите, защото те се нуждаят от място за отваряне и затваряне и могат да заемат място. Вместо това помислете за плъзгащи се порти или дали въобще имате потребност от порти.

Използвайте качествени материали

Когато планирате дизайна на стаи като кухнята и банята, защото пространствата са дребни, можете да похарчите повече за качествени материали, като плочките и работните плотове, с цел да създадете чувство за същински първокласен външен тип.



Заключение

Това, че вашия апартамент е дребен не би трябвало да ви лимитира, изключително когато приказваме за интериорния дизайн и метода, по който употребявате стаите. Възползвайте се от всяка опция да накарате пространството да работи за вас и помислете за интелигентно потребление на цвят и дизайн, с цел да създадете илюзията за по-голям апартамент.

Помислете единствено, откакто не се постанова да купувате толкоз доста материали и мебели, можете да си позволите да изберете по-скъпи неща и да си създадете поръчково, първокласно и ефирно пространство.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР