Когато вкъщи всяко нещо си има място, тогава е по-лесно

...
Когато вкъщи всяко нещо си има място, тогава е по-лесно
Коментари Харесай

Трикове, с помощта на които къщата ви ще стане по-подредена, без да харчите нито стотинка

Когато у дома всяко нещо си има място, тогава е по-лесно да се поддържа ред и непорочност, а изгледът на стаите е доста по-спретнат. Но от време на време е мъчно да измислим за метод по какъв начин да подредим някои неща.

Вярно е, че в магазините можем да намерим огромно многообразие от системи за предпазване, само че по този начин ни се желае да спестим пари и да използваме нещата, които към този момент имаме у дома.

Трикове за предпазване

За да не се харчат повече пари, дано забележим кои от елементарните неща могат да бъдат потребни за нареждане и предпазване в къщата. Някои от тези хрумвания могат да бъдат приложени неотложно, а за други това ще отнеме малко време и умения, само че резултатът сигурно ще ви хареса.

Мрежи за плодове и зеленчуци 

Такива мрежести кошници, прикрепени към стената в кухнята, ще ви разрешат комфортно да съхранявате ресурси от плодове и зеленчуци. Нали знаете, че не всички артикули би трябвало да се съхраняват в хладилника? Например, лимоните ще се усещат отлично в такива кошници с достъп до въздуха и ще бъде по-удобно да се готви с тях.

Дъска за гладене върху пералнята 

Не постоянно е належащо да се слага дъската за гладене, с цел да се изгладят няколко дребни облекла. В този случай ще ви би трябвало такава дребна дъска, оборудвана непосредствено върху капака на пералната машина. Като солидна основа, използвайте пълен картон или лист шперплат, по-късно сложете мека забрадка и покрийте с натурален плат. Фиксирайте откъм гърба всички пластове и ползвайте си дъската!

Листи за бележки 

Често търсите къде да напишете значима информация или добра рецепта? Прикрепете с шнур такава ролка крафт хартия и си отпускайте колкото ви е належащо. Можете също по този начин да прикачите дребна кошница с писалки, моливи и други писалищен материали, след което ще имате същински мини-офис.

Съхранение на зеленчуци 

Друг вид за предпазване на зеленчуци този път е благодарение на органайзери за хартия. Поставете ги изправени и ги напълнете с лук, чесън, картофи и други зеленчуци. Благодарение на мрежестите стени ще има непрекъснат достъп на въздух до зеленчуците, а стабилната конструкция няма да отнеме доста място.

Допълнителен рафт 

Ако няма задоволително място в банята, би трябвало да употребявате оптимално пространството. В този случай рафтът се закрепва непосредствено над вратата. И можете да сложите там някои хавлии или други неща, които не се употребяват постоянно.

Сортиране на бельо 

За да спестите време за сортирането на пране, сложете няколко коша, на които да напишете температурата или цвета. Сега ще поставяте прането в стремежи панер, а облеклата ще слагате преди прането непосредствено в барабана на машината.

Държачи за окачване 

Често пространството под рафта не се употребява, което не разрешава да се спести място в дребните кухни. Този проблем се взема решение от висящи държачи, които могат да бъдат употребявани за домакинска хартия или за салфетки за еднократна приложимост.

Вертикална подложка за обувки 

Рафтовете за обувки и чекмеджетата постоянно заемат съвсем целия кулоар, което не е доста комфортно. Ами в случай че извършите рафта за обувки отвесен? Така че ще е рационално да се употребява пространството в ъгъла, а коридорът ще стане по-свободен.

Кора за яйца = Държач за бутилки 

От кората за яйца можете да извършите държач за бутилки със сосове. Така и опаковката няма да падне, и постоянно можете да определите кой сос е приключил.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР