Когато Виктор Юго на шега е подхвърлил, че Бог е

...
Когато Виктор Юго на шега е подхвърлил, че Бог е
Коментари Харесай

Важни грижи при отглеждане на бенгалска котка

Когато Виктор Юго на смешка е подхвърлил, че Бог е основал котките за нас, с цел да има човек тигър, който да погали, несъмнено е имал поради бенгалската котка. Тази порода се е получила след кръстосване на дивата азиатска леопардова котка и домашна котка. Резултатът е животно с манталитет на домакински любим и визия от дивата природа.

Те имат и още едно преимущество - извънредно интелигентни писани са, само че с цел да задоволят потребността си от многообразие би трябвало да разполагат с огромен набор от играчки.

Отличните им ловни качества, наследени от дивите им родственици, се демонстрират към дребни птици и животни и по тази причина тези инстинкти би трябвало да се овладеят и управляват още до момента в който котенцето е малко. Нуждата от постоянни занимания с домашния питомец е наложителна в началната му възраст.

Бенгалските котки обожават водата. Те идват от природата, където животните пият вода от течащата река, по тази причина е добре да им се обезпечи фонтанче или да се пуска крана на чешмата вкъщи, до момента в който пият от купичката си.

Към грижите за всеки домакински любим се прибавя къпането, а е общоизвестно, че котките не обичат водата и надлежно да се къпят. С бенгалския домакински любим този проблем отпада. Тези животни обожават да играят към водата и в нея, тъй че къпането не е проблем при грижите за бенгалска котка. Трябва да се обезпечат единствено специфичен котешки шампоан и мека забрадка, с която да се подсуши домашният питомец.

Поддържането на котешката четина при бенгалите не е проблем, тъй като те не се отличават с дълга космена завивка. Освен това нямат нищо срещу да бъдат четкани и ресани, тъй че козината няма заплаха да добие матиран тип поради това, че не е поддържана.

Времето за игри на бенгалските котки им е доста значимо. Те са извънредно пъргави, скачат нависоко и в случай че им се обезпечат подобаващи катерушки, няма заплаха домашната покъщнина да пострада.

 Бенгалска котка

Грижата за храната на бенгалската котка е най-трудното в развъждането, тъй като породата се отличава с сензитивен храносмилателен тракт, по тази причина подборът на храната изисква изострено внимание. Естествено приготвена вкъщи храна от пресни артикули, обогатена с витамини и минерали, или подготвена фабрична храна е избор на стопанина, само че наложително всичко би трябвало е първокачествено и прясно, с цел да се избегнат хранителни алергии, присъщи за бангалците.

Правилното развъждане на бенгалските котки ще даде опция на стопаните да изпитат вълнението от наличието на нещо диво и красиво в делника си.

Ако и вие мечтаете за такава екзотика вкъщи, вижте разгласи и цени за бенгалска котка.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР